ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Στόχος να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία κατά την είσοδο και έξοδο της Χαλκίδας και να συνδυαστεί με την παράκαμψη

 
Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τη δημιουργία τρίτης λωρίδας στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί αλλά και να λειτουργήσει καλύτερα η παράκαμψη της πόλης, που πρόκειται να κατασκευαστεί. 
Επιπλέον να σταματήσουν τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα σε εξόδους.
 
 
 
Το υπουργείο Υποδομών έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρίτης λωρίδας, καθώς πράγματι η ταλαιπωρία είναι αρκετά μεγάλη για τους οδηγούς ειδικά σε περιόδους γιορτών ή τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος στο νησί είναι περισσότερος με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δυσανασχετούν για να περάσουν από τον περιφερειακό της πόλης.
 
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου (Σ.Σταθόπουλος – Κ. Φάρρος – Δομή Α.Ε.), στο πλαίσιο του έργου «Επιθεώρηση της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου, εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης αυτής», που σχετίζονται πέραν από τη δομική και λειτουργική ασφάλεια του έργου, αλλά και με τη διερεύνηση της δυνατότητας προσθήκης τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας επί της γέφυρας για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης παράκαμψης Χαλκίδας, με απαίτηση εργασιών ανακατασκευής της επιδομής του καταστρώματος (αντικατάσταση στηθαίων, τροποποίηση πεζοδρομίων κλπ)».
 
Η ΓΕΦΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 
 
 
Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες γέφυρες που κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του 1960 ή 1970-1980, που ίσως να μην έχουν τύχει σημαντικής συντήρησης, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 
 
Η Υψηλή Γέφυρα του Ευρίπου όμως παραδόθηκε σε χρήση το καλοκαίρι του 1993 και τηρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Στις αρχές του 2008 ως δήμαρχος Χαλκιδέων ο Θ. Ζεμπίλης, αφού ενημερώθηκε σχετικά από τους κατασκευαστές και μελετητές του έργου σε Ελλάδα και Γερμανία, ζήτησε εγγράφως από τον τότε Υπουργό κ. Γ. Σουφλιά να εγκρίνει πίστωση για εργασίες συντήρησης μεγάλης κλίμακας της καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου. 
 
Πράγματι, με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 2.150.000 €, ενώ ακολούθως εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση 766.000€. Το έργο αυτό της «Επιθεώρησης και συντήρησης της καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου», που εκτέλεσε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ παραδόθηκε πριν 10 χρόνια. 
 
Έκτοτε, γίνονται συχνές επιθεωρήσεις και συντηρήσεις με τελευταία αυτή που πραγματοποιήθηκε από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ το 2019.