ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Μελέτες της Περιφέρειας για έργα σε Κύμη και Χαλκίδα

Μελέτες της Περιφέρειας για έργα σε Κύμη και Χαλκίδα

Δύο ακόμη πράξεις στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς Στερεάς εξασφαλίζουν χρηματοδότηση 300.000 ευρώ περίπου για μελέτες έργων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές των δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Χαλκιδέων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Πρόκειται για έργα σημαντικά, αναγκαία, αλλά και με σωστό περιβαλλοντικό προσανατολισμό, αφού στοχεύουν στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην εξοικονόμηση ενέργειας. 
Τα έργα είναι: 
 
1. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».
 
Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας “led” για αντικατάσταση αντίστοιχων σωμάτων σε διακοσμητικούς ιστούς φωτισμού. Συνολικά προβλέπεται η αντικατάσταση 195 λαμπτήρων σε 141 φωτιστικά σώματα, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 199.959,25 ευρώ και καλύπτει πλήρως το συνολικό κόστος της πράξης.
 
2. «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΗΓΩΝ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ».
 
Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών:
– Κατασκευής εξωτερικού δικτύου μεταφοράς νερού από τις πηγές Χωνευτικού, Κεραμίδι και Κρύα Βρύση έως την Νέα Δεξαμενή Αυλωναρίου, από τις πηγές Μαρίνου και Λαμπυρό έως την Παλιά Δεξαμενή Αυλωναρίου, από τις πηγές Χωνευτικού, Κεραμίδι και Κρύα Βρύση έως την Νέα Δεξαμενή Αυλωναρίου.
– Υδρομάστευσης στην πηγή Κρύα Βρύση, στην πηγή Μαρίνου και στην πηγή Λαμπυρό.
 
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 97.109,08 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της πράξης υπολογίζεται σε 120.415,26 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, αφορά σε μη επιλέξιμο ΦΠΑ και θα καταβληθεί από τον δικαιούχο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.