ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Επιστολή Έλενας Βάκα για τον κίνδυνο στην διάβαση Αυλίδας

Επιστολή Έλενας Βάκα για τον κίνδυνο στην διάβαση Αυλίδας

Επιστολή σε κάθε αρμόδιο μετά το περιστατικό παραλίγο σύγκρουσης

Άμεση αντίδραση από τον Δήμο Χαλκιδέων μετά το περιστατικό με την παραλίγο σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με τρένο στο Βαθύ Αυλίδας, την π. Κυριακή.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα έστειλε επιστολή, με την ένδειξη του κατεπείγοντος, την Τρίτη προς τη Διεύθυνση Συστημάτων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηματοδότησης και Ηλεκτροκίνησης (ΔΙΣΗΣΗΚ) και στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τη Διοίκηση του ΟΣΕ.

Η Δήμαρχος επισήμανε τον υπαρκτό κίνδυνο της λειτουργίας των σιδηροδρομικών διαβάσεων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες, για τη διασφάλιση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

Την επιστολή κοινοποίησε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Η επιστολή αναφέρει:

"Το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα ένα σοβαρό συμβάν, με κίνδυνο τραγικής σύγκρουσης Ι.Χ. οχήματος με την αμαξοστοιχία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα, και συγκεκριμένα, η προστατευτική μπάρα της διάβασης στο Βαθύ Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο και Λύκειο, ήταν ανοιχτή.

Την ίδια ώρα Ι.Χ. αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές και ευτυχώς ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του, όταν είδε την αμαξοστοιχία να έρχεται προς τα πάνω του και πρόλαβε να κάνει όπισθεν.

Στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων υπάρχουν συνολικά εφτά ανισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις. Οι πέντε είναι εντός οικισμού. Η μία μόνο εξ αυτών λειτουργεί με υπάλληλο, υπεύθυνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της διάβασης. Οι λοιπές, λειτουργούν με ειδικό μηχανισμό .

Επειδή έχετε την αποκλειστική ευθύνη της σωστής λειτουργίας και φύλαξης των συγκεκριμένων διαβάσεων.

Επειδή το συμβάν της Κυριακής θα μπορούσε να εξελιχθεί τραγικά.

Επειδή είναι αδιανόητο να μη λειτουργούν σωστά οι διαβάσεις αυτές και να μην εξασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των οχημάτων και των πεζών.

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο μηχανολογικό σύστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία και φύλαξη, από αρμόδιο προς τούτο, υπάλληλό σας.

Ζητούμε επίσης να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειές σας".