ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΞΑΦΝΙΚΟ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

ΞΑΦΝΙΚΟ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Μετά την Κύμη "τρέχουν" Κάρυστος, Αλιβέρι, Αιδηψός, Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος - Στόχος η "ένωση" Εύβοιας Σποράδων 

Μετά και την χορήγηση άδειας στην Κύμη, εγκρίνονται περιβαλλοντικά τα υδατοδρόμια σε Κάρυστο, Αλιβέρι και Αιδηψό και ανάβει το πράσινο φως για την οριστική τους αδειοδ'οτηση. 
Στη συνέχεια προχωρούν οι άδειες για τα κοντινά στην Εύβοια νησιά  όπως Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος.
 
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε επίσημα η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τρία ακόμα υδατοδρόμια της Εύβοιας που αφορούν τα λιμάνια της Κάρυστου, της Αιδηψού και του Αλιβερίου. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων οδηγούνται προς την ολοκλήρωση και την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης των έργων, τα οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Hellenic Seaplanes.
 
Οι αδειοδοτήσεις αυτές, έρχονται να προστεθούν στην αδειοδότηση που έλαβε αρχές του μήνα το υδατοδρόμιο Κύμη. Η υλοποίηση του project της δημιουργίας των πέντε υδατοδρομίων στο νησί, είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ της Hellenic Seaplanes και τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ), κάτι που αποδεικνύεται και από τη συνάντηση του Προέδρου του ΟΛΝΕ, κ. Σπύρου Γεροντίτη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους καθώς και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό.
 
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε Κάρυστο, Αιδηψό και Αλιβέρι καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι και την εκκίνηση των κατασκευαστικών έργων που αφορούν τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις τους.
 
Ο κ. Σπύρος Γεροντίτης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Κάρυστος, Αιδηψός και Αλιβέρι ακολουθούν τον δρόμο της Κύμης και απέχουν ελάχιστα από την απόκτηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων που αποτελούν το μέσο που θα φέρει τις πτήσεις με υδροπλάνα στο νησί μας. Φιλοδοξία μας είναι η Εύβοια να αποτελέσει από τους πρώτους προορισμούς που θα δουν υδροπλάνα να πετάνε ξανά στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση, ώστε ντόπιοι και τουρίστες να μετακινούνται από και προς τα λιμάνια μας άνετα, γρήγορα και με την ασφάλεια που προσφέρουν τα υδροπλάνα».
 
Ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, CEO της Hellenic Seaplanes ανέφερε: «Η αδειοδότηση και τελικώς η λειτουργία των υδατοδρομίων στην Εύβοια έχει στρατηγική σημασία για το πλάνο της Hellenic Seaplanes και το δίκτυο υδατοδρομίων της. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εγκαταστάσεις θα δώσουν νέα εμπορική πνοή και πλεονέκτημα στα λιμάνια του νησιού και σε συνδυασμό με την θετική εξέλιξη των έργων στα γειτονικά υδατοδρόμια που έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο και φέρνουν μαζί τους εξελίξεις, πλέον θα μιλάμε για ένα δίκτυο πτήσεων με υδροπλάνα που θα εξυπηρετεί καθημερινώς εκατοντάδες επιβάτες. Η συνεργασία με το ΟΛΝΕ και τον κ. Γεροντίτη είναι παραδειγματική και τα αποτελέσματα της φαίνονται στην πράξη».
 
Ο κ. Φάνης Σπανός προσθέτει: «Η Στερεά Ελλάδα κατέχει εξέχουσα θέση στο πλάνο δημιουργίας υδατοδρομίων, καθώς τα λιμάνια της επιτρέπουν την εύκολη διασύνδεση πολλών περιοχών μεταξύ τους πετώντας με υδροπλάνα. Όπως είχα πει και στην περίπτωση της Κύμης που αδειοδότησε το υδατοδρόμιό της, βήμα-βήμα περιφέρεια και λιμενικές αρχές προχωράμε μαζί υλοποιώντας το σχέδιο που θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής μας».