ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03312023

Πεμ, 30 Μαρ 2023 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Κοινή διαπίστωση η έλλειψη υποδομών στην Εύβοια

Κοινή διαπίστωση η έλλειψη υποδομών στην Εύβοια

Τα θέματα που συζήτησαν Γεροντίτης και Ν. Παππάς στο Επιμελητήριο

Δεν υπάρχουν υποδομές στην Εύβοια συμφώνησαν Γεροντίτης και Παπάς στο Επιμελητήριο Εύβοιας. 
Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο όπου τον υποδέχθηκαν από πλευράς της ΔΕ του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος Γιάννης Γεροντίτης και ο Οικονομικός Επόπτης Σπύρος Κουτσαύτης. 
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης.
Τον τέως Υπουργό συνόδευαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και πρώην Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, η Θεοδώρα Ακριώτη, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, οι πρώην Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νομού Ευβοίας Ζωή Λιβανίου και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Σταμάτης Βαρδαρός, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας και Σύμβουλος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο Αντρέας Παπανδρέου, πρώην Πρόεδρος του ΟΛΝΕ ΑΕ, και η Βάνα Φρυγανιώτη, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.
 
Κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα, ο Γιάννης Γεροντίτης έθιξε τη συρρίκνωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο στο σύνολο της οικονομίας όσο και σε απόλυτα μεγέθη, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των πολιτικών και των εργαλείων στήριξης, ειδικά για τις πολύ μικρές & μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν υγιείς όροι ανταγωνισμού στην αγορά. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως μη φιλική για την επιχειρηματικότητα, τη γενικότερη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
 
Ακολούθως παρουσίασε στο Νίκο Παππά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευβοϊκές επιχειρήσεις, τα οποία – συνεχώς αυξανόμενα – έχουν συσσωρευτεί σε τέτοιο βαθμό, που αν δεν παρθούν άμεσα γενναίες αποφάσεις, θα διαγράψουν ένα ζοφερό μέλλον για την τοπική επιχειρηματικότητα.
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πέρα από την καταγραφή των προβλημάτων του Νομού και των επιχειρήσεων του, παρουσίασε και παρέδωσε στον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων για την υλοποίηση ενδεδειγμένων έργων υποδομών στρατηγικής σημασίας για την Εύβοια – άμεσου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα – τα οποία θα είναι πραγματικά ικανά να αναμορφώσουν το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του δεύτερου νησιού της χώρας. Όπως έργα ριζικής αναμόρφωσης του δικτύου συγκοινωνιών της Εύβοιας (οδικό δίκτυο, υποθαλάσσιες ζεύξεις, υδατοδρόμεια, ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις κα), αναβάθμιση λιμανιών, έργα πράσινης οικονομίας.
 
- Ο Σπύρος Κουτσαύτης έθιξε στον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το καυτό θέμα των πυρόπληκτων δανείων.
 
0 Η Βούλα Αγιοστρατίτη αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα που ταλανίζουν κυρίως τους επιχειρηματίες στον τομέα του εμπορίου αλλά και στο μείζον θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.
 
- Ο Ηλίας Θαλάσσης επικεντρώθηκε σε θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παροχής υπηρεσιών και της μεταποίησης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις αναμενόμενες εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου.
- Ο Νίκος Παππάς, τόνισε ότι τα Επιμελητήρια είναι οι πλέον χρήσιμοι σύμβουλοι της πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας, αφού είναι οι άμεσοι εκφραστές της πραγματικής αγοράς και ως εκ τούτου επιβάλλεται ο ρόλος τους να διευρυνθεί και να αναβαθμιστεί. 
Συμφώνησε για την έλλειψη έργων υποδομών στην Εύβοια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο επισκέπτης από την Αθήνα μπορεί να πάει πιο γρήγορα στην «Καλαμάτα σε σύγκριση με τη Κύμη», η οποία μπορεί να γίνει πύλη συνδυασμένης μεταφοράς προς τις Σποράδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τέλος συμφώνησε για την αναγκαιότητα ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών και μείωσης της φορολογίας για τις ΜμΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ