ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΡΚΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ

ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΡΚΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ

Aναδεικνύεται και πάλι η αδικαιολόγητη εγκατάλειψη του οδικού δικτύου της Εύβοιας

Το ΚΤΕΛ Ευβοίας αποφάσισε να διακόψει την γραμμή προς Αθήνα μέσω Αρκτίτσας. Το πρόβλημα είναι διπλό: 
Ένας επισκέπτης που θέλει να έρθει στη Β. Εύβοια από την Αθήνα μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 5 ώρες στο τιμόνι (!) δηλαδή να κάνει όσο χρόνο θέλει για να πάει Θεσσαλονίκη. Γιατί να έρθει λοιπόν; 
Επιπλέον, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να ταλαιπωρούνται για κάθε μετακίνηση τους προς την πρωτεύουσα. Για μια ακόμη φορά ο νομός "εισπράττει" τις βαριές επιπτώσεις από την εγκατάλειψη του αφού και εδώ το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία οδικού δικτύου
 
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης, επισκέφθηκε την διοίκηση του ΚΤΕΛ όπου συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης του δρομολογίου Λουτρών Αιδηψού – Αθήνας, μέσω Αρκίτσας.

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι πρόκειται για προσωρινή παύση, λόγω της μειωμένης κίνησης και των αυξημένων εξόδων, και ότι από την άνοιξη η γραμμή θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Ο βουλευτής πρότεινε να πραγματοποιούνται τουλάχιστον δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Κυριακή, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται για τα σαββατοκύριακα φοιτητές και επισκέπτες της περιοχής, αλλά απόφαση δεν έχει παρθεί.
Στο μεταξύ θυμίζουμε ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκφράζει σταθερά την αντίθεση του, στην απόφαση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Εύβοιας σε ότι αφορά τα δρομολόγια για Αθήνα μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψός-Αρκίτσα.
 
Όπως αναφέρει, με την απόφαση αυτή, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ θα γίνονται διά ξηράς, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία στη διεκπεραίωση τόσο των επαγγελματικών κλάδων της περιοχής αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
 
Είναι δεδομένο ότι η μετακίνηση μέσω ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου, το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο επισημαίνοντας ότι
 
- Κατά τόπους του οδικού δικτύου παρατηρούνται επικίνδυνες κατολισθήσεις που οδηγούν σε αναγκαίες περιοδικές παύσεις της κυκλοφορίας, πχ στην περιοχή των Ροβιών.
- Το οδικό δίκτυο κλείνει με τα πρώτα χιόνια κάθε χρόνο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, (πχ στην περιοχή του Αγίου) λόγω ομίχλης.
- Το χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στη περιοχή, μεγεθύνει την ταλαιπωρία των ευπαθών, λόγω προβλημάτων υγείας, συμπολιτών μας, εξαιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας που θα επωμίζονται αλλά και του κόστους μεταβίβασής τους, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, λόγω της δύσκολης πρόσβασης. Παράλληλα, πρόβλημα πρόβλημα, είναι και ο περιορισμένος αριθμός δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Γλύφας – Αγιόκαμπου, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στην περιοχή της Γλύφας εξαιτίας έλλειξης δρομολογίων.
Αποτελεί τροχοπέδη στην αύξηση της επισκεψιμότητας στη περιοχή.
Στα πλαίσια των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τα θέματα προκειμένου να βρεθεί μία πραγματική λύση στα προβλήματα και να μην υπαβαθμιστεί και άλλο η περιοχή.
 
Το υπόμνημα κατέθεσε η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Ε Παρασκευή Αγιοστρατίτη και το συνυπογράφουν τα Μέλη:
– Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λ. Αιδηψού
– Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών
– Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δήμου Ωρεών
– Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας
– Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πευκίου & Αρτεμισίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ