ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΔΙΧΡΟΝΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΤΟ ΔΙΧΡΟΝΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η γραφειοκρατία κατανικά τους πάντες: Κυβέρνηση, κόμματα και στο τέλος την ίδια την κοινωνία

Σαν σήμερα, στις 9 Αυγούστου 2020 πλημμύρες στην Εύβοια σκότωσαν 8 ανθρώπους κατάστρεψαν σπίτια και έριξαν τις Γέφυρες στα Φύλλα, το Βασιλικό και το Αφράτι. 
Δυο χρόνια μετά δεν έχουν ούτε τις μελέτες: Η γραφειοκρατία νικά κάθε φορά και την όποια κυβέρνηση. 
Οι κάτοικοι των περιοχών διαμαρτύρονται συνεχώς. Βουλευτές κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής βεβαιώνει ότι "το έργο ξεκινά". Η αλήθεια τους κατατροπώνει όλους: Οι γέφυρες είναι δυο χρόνια πεσμένες και από αύριο Τρίτη μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο αδυναμίας του κράτους να προσφέρει τα αυτονόητα. Στο μεταξύ η ταλαιπωρία των πολιτών που μετακινούνται από... μονοπάτια συνεχίζεται.
 
Θυμίζουμε ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες σε 2.500 σπίτια, καθώς εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες στις γέφυρες Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων, κατά μήκος του Λήλαντα, με αποτέλεσμα την αποκοπή τμήματος του νησιού από την Στερεά Ελλάδα.
 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ...
 
Τον Σεπτέμβριο το 2020, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ανέδειξε την κατεπείγουσα σημασία της αποκατάστασης των γεφυρών Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου, ζητώντας την επίσπευση της δημοπράτησης του έργου.
 
Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισήμανε τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν ως απόρροια των δυσχερών οδικών συνδέσεων στην περιοχή, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν κατά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου οι τρεις προαναφερθείσες γέφυρες. Μάλιστα, στην κοινότητα των Φύλλων το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς έξι μήνες μετά την θεομηνία οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται ουσιαστικά σε κατάσταση μερικής απομόνωσης!
 
Δυο χρόνια μετά πάλι στην Περιφέρεια Στερεάς αυτή τη φορά, είχαμε τα ίδια  από την πλευρά της

 «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς που κατέθεσε Ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής 29 Ιούλη, ζητώντας να μάθει σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Λήλαντα και Μεσσάπιου στην Εύβοια, όπως επίσης και η ανέγερση της γέφυρας των Φύλλων.

«Στα ερωτήματα του Περιφερειακού Συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστα Μπασδέκη, που μετέφερε την οργή και την αγωνία των κατοίκων ρωτώντας "πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα;" και "πότε θα αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι;" ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κελαϊδίτης είπε πως αυτό "είναι μία ερώτηση που κανένας δεν μπορεί να την απαντήσει"!», όπως σημειώνουν. Το φιάσκο συνεχίζεται.