ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Έχει εξαγγελθεί δεκάδες φορές και ποτέ δεν ξεκινά - Νέα υπόσχεση για δημοπράτηση το Φθινόπωρο

Στις 4 Δεκεμβρίου 2014, ο τότε υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοίδης, ανακοίνωνε ότι η παράκαμψη Χαλκίδας ξεκινά στο πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Η επόμενη κυβέρνηση το εγκατέλειψε, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν γίνει ούτε οι απαλλοτριώσεις (!). Έρχεται η νυν κυβέρνηση και κάθε τόσο το εξαγγέλλει αλλά ποτέ δεν ξεκινά. Τώρα προγραμματίζει την δημοπράτηση του για το Φθινόπωρο, δηλαδή το έργο δεν θα το δει να εκτελείται μέσα στην τετραετία της.

Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι η παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών θα προκηρυχθεί ως δημόσιο έργο με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Το μεγάλο οδικό έργο, συνολικού μήκους 26,2 χλμ. αποτελείται από τα τμήματα:

Τμήμα 1: «Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος», μήκους 2,5 χλμ περίπου, με αρχή στο ευβοϊκό τέλος της Γέφυρας Στενού.

Τμήμα 2: «Νέα Λάμψακος – Ψαχνά (Ι.Κ. Ψαχνών στη διασταύρωση με την υφιστάμενη Εθνική Οδό 77: Χαλκίδα – Ιστιαία – Αιδηψός – Λουτρά Αιδηψού) μήκους 16,7 χλμ

Το κόστος εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού άξονα με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Προς δημοπράτηση οδεύει για φέτος και το έργο Μπράλος-Άμφισσα μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και οκτώ ισόπεδους κόμβους, αφορά την κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα. Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί αρκετά χιλιόμετρα, αλλά και χρονικά κατά πολύ.