ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ

Τρεις γκρεμισμένες γέφυρες, μια παράκαμψη Χαλκίδας που ποτέ δεν ξεκινά και ο βόρειος οδικός άξονας που είναι στα χαρτιά

Η Εύβοια είναι ο τελευταίος νομός της χώρας που δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου εθνικού δρόμου. Ήταν και ο νομός Ηλείας αλλά εκεί έχει πλέον ξεκινήσει η Πατρών - Πύργου. 
Έτσι ο νομός μας βιώνει οικονομική και κοινωνική ασφυξία αφού χωρίς δρόμους δεν νοείται υγιής ανάπτυξη. Η καταγραφή της πραγματικότητας είναι συντριπτική: 
 
Περνούν οι μέρες, οι μήνες, οι εβδομάδες και έχουμε πάντα, τρείς γκρεμισμένες γέφυρες από τις πλημμύρες του 2020 που είναι λες και έπεσαν χθες, η παράκαμψη Χαλκίδας που μετρά χρόνια με εξαγγελίες και υποσχέσεις και τώρα τελευταία ο Βόρειος Άξονας που υποτίθεται ότι θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης Β. Εύβοιας και τον περιγράφουν μόνο στα λόγια.
 
Υπάρχει αγωνία για τα παραπάνω αλλά το τέρας της γραφειοκρατίας και η καθυστέρηση που παρατηρείται παντού στη χώρα εδώ και δεκαετίες εξηγούν γιατί τίποτε δεν έχει ξεκινήσει. 
 
Ένας από τους βουλευτές του νομού που δίνει μάχη για τα οδικά έργα είναι και ο κ. Θ. Ζεμπίλης. Όμως μετά από κάθε συνάντηση του με αρμόδιους υπουργούς απλώς μαθαίνουμε ότι στο μέλλον "όλα θα γίνουν". Στην τελευταία του συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, μάθαεμ τα παρακάτω: 
 
- Για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας συμβασιοποίησης του έργου. Επίσης, για τα υποέργα: 1) «Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος» μήκους 4,0 χλμ. 2) Σύνδεση Βόρειας- Νότιας Εύβοιας ( μήκους 2,4 χλμ.) 3) Τμήμα παράκαμψης Ψαχνών (μήκος 4,6 χλμ.), να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης των έργων προαίρεσης, προκειμένου να εκτελεστεί η εργολαβία απρόσκοπτα και ως προς τα έργα αυτά.
 
- Για τις γέφυρες Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου, κατά μήκος του ποταμού Λήλαντα, που καταστράφηκαν από το έντονο καιρικό φαινόμενο «Θάλεια»,  υπενθύμισε στον Υφυπουργό ότι ενώ το σύνολο των συγκεκριμένων έργων έχει χαρακτηριστεί ως επείγοντος χαρακτήρα, ακόμα είμαστε στις... μελέτες.
 
- Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ζήτησε να ξεκινήσει το στάδιο της ωρίμανσης του έργου, με την ανάθεση των επιμέρους μελετών, προκειμένου σε εύλογο χρόνο να καταστεί δυνατή η δημοπράτησή του. Δηλαδή ακόμη είναι στα χαρτιά.
 
ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΕΝΟΥ
 
Το πρωί της Παρασκευής ο υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, είχε συνάντηση στο Μαντούδι με το ΤΕΕ (Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας), τους μελετητές κ. Δημήτρη Οικονόμου, κ. Βασίλη Γκοιμίση, κ. Στέλιο Τσακίρη, κ. Κώστα Ζέκκο, κ. Αποστολίδη και τους μηχανικούς των δύο Δήμων (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Παρουσιάστηκε από μελετητές της ομάδας του Σταύρου Μπένου το σχέδιο που έχει ετοιμαστεί αναφορικά με τον νέο οδικό δίκτυο Ψαχνά -Στροφυλια.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάνννης Καντζούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης αλλά και δημότες με τοπικούς φορείς της περιοχής.
 
Ο κ. Μπένος ανέφερε πως, η οδική πρόσβαση παραμένει το κλειδί για την μετάβαση της βόρειας Εύβοιας σε μία νέα αναπτυξιακή εποχή. Είναι το σημαντικότερο έργο υποδομής, το οποίο θα συνδεθεί τελικά με το σχέδιο για την Εύβοια.