ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ "ΦΡΕΝΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΗ, ΧΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ "ΦΡΕΝΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΗ, ΧΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ

Η αρχική χρηματοδότηση δεν επαρκεί για τα προβλεπόμενα δυο δρομολόγια την εβδομάδα

 
Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι για την Εύβοια, η ανάπτυξη περνά μέσα από τις σύγχρονες υποδομές που επί δεκαετίες δεν... έχει. 
Αν ο νομός είχε σωστούς δρόμους, λιμάνια και Υδατοδρόμια, η ανάπτυξη του θα ήταν φρενήρης. Ωστόσο για έναν ανεξήγητο λόγο, μια περιοχή μόλις 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα ήταν μόνιμα στην εγκατάλειψη. 
 
Υπό αυτή την έννοια, είναι μείζον πρόβλημα να κινδυνεύουν ακόμα και τα λίγα που η περιοχή διεκπεραιώνει, όπως είναι η άγονη γραμμή Κύμης- Μεστά Χίου -Σιγρί Λέσβου. Οι αυξήσεις στα καύσιμα, έχουν ως αποτέλεσμα η επιδότηση της γραμμής να μην επαρκεί. 
 
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει εγκρίνει μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) ως άγονη την γραμμή ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου, με χρηματοδότηση που ανέρχεται σε 2.322.000 ΕΥΡΩ. Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022. Η χρηματοδότηση όμως πρέπει να αυξηθεί.
 
Να γιατί ο κ. Ζεμπίλης έσπευσε σε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Βασικός στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η χρηματοδότηση της άγονης γραμμής ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου, η αξιοποίηση του λιμένα Κύμης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Εύβοια.  

 Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η έναρξη των δρομολογίων. «Ως γνωστό, η συγκεκριμένη γραμμή θα περιορίσει αισθητά τον χρόνο πρόσβασης των νησιών της Χίου και της Λέσβου με την Αττική και κατ’ επέκταση το κόστος. Ιδίως, η διασύνδεση των ακριτικών νησιών με την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς βασικών προϊόντων προς τα παραπάνω νησιά. Η γενικότερη αναβάθμιση του λιμένα της Κύμης, όπως άλλωστε προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΦΕΚ 128/Α/03.07.2008), αποτελεί στρατηγικής σημασίας στόχο, που θα δημιουργήσει πολύπλευρα οφέλη όχι μόνο για την Κύμη αλλά και για την υπόλοιπη χώρα», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. 

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, που οδήγησε σε ραγδαία αύξηση στα καύσιμα, έχει αλλάξει τα δεδομένα, καθώς τα 2.322.000 ΕΥΡΩ δεν επαρκούν. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια, με βασικότερο τον χρονικό περιορισμό των δρομολογίων με ταχύπλοο μόνο για τους θερινούς μήνες.
 
ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΜΡΙΟΥ

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε στη συζήτηση το σύνολο των ζητημάτων και τις προοπτικές που αφορούν στα λιμάνια της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο λιμάνι Χαλκίδας, για το οποίο έχει κατατεθεί το master plan, και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, προκειμένου να εγκριθεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.  

Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή νέων έργων λιμενικής υποδομής μέσω της ένταξης τους για χρηματοδότηση τόσο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όσο και στο Πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ», που χρηματοδοτεί δράσεις ολοκληρωμένης ανάπτυξης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο. Ένα τέτοιο έργο είναι η κατασκευή του νέου λιμένα Μαρμαρίου και του τουριστικού καταφυγίου, που διαθέτει ώριμη μελέτη η οποία έχει εγκριθεί από τον Φεβρουάριο του 2013 από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).   

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου, καθώς και την ενίσχυση των λιμενικών αρχών σε όλη την Εύβοια.