ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Μετά την παράκαμψη στόχος ο Βόρειος Οδικός Άξονας

Μετά την παράκαμψη στόχος ο Βόρειος Οδικός Άξονας

Η Εύβοια πρέπει να αποκτήσει όλα τα οδικά έργα που της έχουν στερήσεις

Για την πορεία υλοποίησης του έργου Παράκαμψη Χαλκίδας-Ψαχνών και την δικαίωση όσων πίστεψαν και το πάλεψαν από την αρχή, μίλησε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στην εκπομπή "Τάδε Έφη" και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.  

«Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής, το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Εύβοια, ήταν ένας διακηρυγμένος στόχος ήδη από το 2007 από την πρώτη θητεία της δικής μου δημοτικής αρχής. Την περίοδο 2007 – 2009, όταν Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο μελετών, γιατί όλα αυτά τα έργα χρειάζονται ώριμες μελέτες για να δημοπρατηθούν και να τρέξουν», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης, συμπληρώνοντας ότι «προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, ακολούθησε ένας μακροχρόνιος αγώνας, όπου γίνονταν βήματα μπροστά και βήματα πίσω, έως ότου να φτάσουμε στη χθεσινή ημέρα που προέκυψε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου». 

«Το έργο προσωρινά έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό να τρέξουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πριν την υλοποίηση. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο ΕΣΠΑ. Δεν είναι υπάρχει κίνδυνος να μην προχωρήσει, δεδομένου ότι από την στιγμή που υπάρχει η έγκριση από τον τεχνικό σύμβουλο της Κομισιόν την “Τζάσπερ” το έργο είναι δεμένο και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.  

Στη συνέχεια ο Θανάσης Ζεμπίλης  εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2022 το έργο θα συμβασιοποιηθεί και το αργότερο σε 5 χρόνια θα παραδοθεί για χρήση. «Έχει αξία να αναφέρουμε εδώ ότι η απαισιοδοξία δεν μας ταιριάζει. Όταν ήμουν Δήμαρχος Χαλκιδέων, άκουγα συχνά ότι ο δρόμος Χαλκίδας – Σχηματάρι δεν θα γίνει ποτέ και όμως έγινε. Το ίδιο και για το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το ίδιο και για την Παράκαμψη Χαλκίδας», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

Κλείνοντας, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «πρέπει να θέσουμε τους επόμενους στόχους. Οι επόμενοι στόχοι πρέπει να είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας και οι παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, όπως και η σύνδεση των παρακάμψεων αυτών μεταξύ τους. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουν και αυτά τα έργα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε στη διάθεση μας και ένα ενισχυμένο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, όλα τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει ή δρομολογηθεί στην Εύβοια έχουν την σφραγίδα των κυβερνήσεων της ΝΔ».