ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Η "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Συμμετείχαν μεγάλες εταιρείες - Έτοιμος ο δρόμος Χαλκίδα - Αρτάκη - Ψαχνά σε 48 μήνες

Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει το έργο: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών», προϋπολογισμού 210.000.000 €. 

Ο διεθνής διαγωνισμός του έργου δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στις 13 Ιανουαρίου 2022 και η προθεσμία υποβολής προσφορών έληξε με μειοδότη την εταιρεία "Mυτιληναίος" με ποσοστό έκπτωσης 7,61%. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 4 εταιρείες και κοινοπραξίες.

 
Θυμίζουμε ότι  ότι το έργο εντάχθηκε αρχικώς στο ΠΔΕ - Εθνικό Σκέλος/2017ΣΕ07100021, με επόμενο βήμα να μεταφερθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027 απ' όπου και θα λάβει χρηματοδότηση. Έχει συνολικό προϋπολογισμό (κύριο έργο και προαίρεση) 210.000.000 € και περιλαμβάνει τα οδικά τμήματα:
  1. Από την Υψηλή Γέφυρα μέχρι τη Νέα Λάμψακο μήκους 4 χλμ. περίπου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Α/Κ Αγίου Στεφάνου. Προβλέπεται επίσης:

  • Η κατασκευή γέφυρας τύπου “fly-over” μήκους 250μ. περίπου.

  • Διαδρομές διοχέτευσης της κυκλοφορίας προς το τοπικό οδικό δίκτυο της Χαλκίδας και το παραλιακό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των προβλεπόμενων λειτουργιών υδατοδρομίου, ελλιμενισμού σκαφών, κλπ.

  1. Κύριος άξονας, από τη Νέα Λάμψακο, ως την αρχή της παράκαμψης Ψαχνών, συνολικού μήκους 16,5 χλμ. Περιλαμβάνει την παράκαμψη της πόλης της Χαλκίδας και της Νέας Αρτάκης.

  2. Παράκαμψη Ψαχνών. Η αρτηρία, μήκους περίπου 4,6 χλμ. είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η γεφύρωση του Μεσσάπιου.

  3. Σύνδεση Βόρειας – Νότιας Εύβοιας. Αυτό το τμήμα συνδέει τον Α/Κ Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια. Η αρτηρία, μήκους περίπου 2,4km είναι υπεραστική και με πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων.

Το έργο αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης. Η διάρκεια του έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με την ολοκλήρωσή του θα παραδοθεί ένας κορυφαίας σημασίας οδικός άξονας στους πολίτες και τους επισκέπτες της Εύβοιας, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής, τόσο για τη Χαλκίδα, τη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά, όσο και για τη βόρεια Εύβοια, ως το πρώτο καθοριστικής σημασίας βήμα για την ανασυγκρότηση.