ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Βοηθά η βελτίωση του καιρού και οι συνεχείς εργασίες αποκατάστασης - Στην Εύβοια είχαμε μηδενισμό δραστηριοτήτων επί τριήμερο 

Η Εύβοιας έζησε με κλειστή την αγορά επί τριήμερο, χωρίς καν τηλεκπαίδευση στα σχολεία, δεκάδες δρόμους προσωρινά έστω αποκλεισμένους, αλλά και ολόκληρα χωριά χωρίς ρεύμα. 
Σε όλο το νομό δεν γινόντουσαν ούτε εμβολιασμοί, ούτε rapid test. Με τον καιρό να διορθώνεται και την κακοκαιρία να υποχωρεί, έχει ξεκινήσει σιγά - σιγά η επιστροφή στην κανονικότητα.
 
Έπειτα από τέσσερα δύσκολα εικοσιτετράωρα λοιπόν, η κακοκαιρία «Ελπίς» δείχνει να μας αφήνει, με τα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε ύφεση. Οι εκτεταμένες και έντονες χιονοπτώσεις που χτύπησαν το σύνολο της Εύβοιας και της Σκύρου κατά το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας, προκάλεσαν υψηλά επίπεδα χιονοπτώσεων μέχρι και τις παραθαλάσσιες περιοχές.
 
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή επιχείρησε από άκρη σε άκρη της Π.Ε. Εύβοιας με περισσότερα από 150 μηχανήματα έργου για τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο και έμεινε ανοιχτό στο μεγαλύτερο του μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
 
Οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού συνεχίζονται ακατάπαυστα ακόμα και σε τμήματα Δημοτικής αρμοδιότητας, όπου απαιτείται, προκειμένου να δοθεί πρόσβαση και στον τελευταίο οικισμό, ενώ η συνδρομή μας στο δύσκολο έργο της ΔΕΔΔΗΕ, αρμοδίου φορέα για τη διαχείριση του δικτύου ηλεκτροδότησης, ήταν αδιάκοπη και με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου τα συνεργεία του να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία που προκλήθηκαν ζημιές και να τις αποκαταστήσουν στο σύνολό τους.
 
Η κίνηση όλων των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό μας δίκτυο διεξάγεται κανονικά και κατά περίπτωση απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.
 
Πολύτιμη στην αντιμετώπιση των φαινομένων, η αδιάκοπη και συγκινητική προσπάθεια των χειριστών μας μηχανημάτων έργου, η συνδρομή και υποστήριξη των Δημοτικών μας  Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των συνεργείων αποκατάστασης δικτύων, των εθελοντών μας, μα και η συνεργασία των συμπολιτών μας που ακολούθησαν με ηρεμία και υπομονή τις απαραίτητες συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
 
Οι επόμενες ώρες απαιτούν αυξημένη προσοχή, καθώς οι συνθήκες παγετού ειδικά κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς.