ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ12092022

Παρ, 09 Δεκ 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Πως μια ξεχασμένη μελέτη του 2008 θα γίνει ένα σημαντικό έργο πνοής σε 24 μήνες

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, είδε να παίρνει σάρκα και οστά με τη βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ένα έργο πνοής για το δήμο που αφορά το λιμάνι της Αγίας Άννας. 
Στο πλευρό του, συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Το Λιμάνι, υπήρξε ένας από τους στόχους της δημοτικής παράταξης προεκλογικά. Μάλιστα, ανέσυραν με την Περιφέρεια, από τα συρτάρια την ξεχασμένη μελέτη του συγκεκριμένου έργου, από το 2008. Να σημειωθεί ότι η Αγία Άννα είναι μία Δημοτική Ενότητα που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου και εν συνεχεία από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις που αφορούν έργα υποδομής. Και το 2022 έκανε ποδαρικό με ένα σημαντικό έργο για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει αγαστή συνεργασία από πλευράς δήμου και Περιφέρειας. 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε και το έκδηλο από την αρχή, ενδιαφέρον του Φάνη Σπανού να ολοκληρωθεί η μελέτη και να προχωρήσει το συντομότερο στην υλοποίηση του έργου. Στις αρχές του καλοκαιριού η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τις μελέτες και ενέταξε με 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΠΑΛ Αλιείας και θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παραλίας Αγίας Άννας.
Το έργο, που περιλαμβάνει:

• Προσήνεμο μόλο συνολικού μήκους 135 μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκόλιθους

• Τέσσερα παραλιακά κρηπιδωμάτα 17 μ., 4,5 μ., 22,75 μ. και 52,15 μ.

• Ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ.

• Προβλήτα σχήματος “Γ” με τμήματα : επιφανείας 344 τ.μ. και 319 τ.μ.

• Λιμενολεκάνη έκτασης 5500 τ.μ. περίπου, με μέσο βάθος 7 μ.

 

Μετά την αυτοψία στον χώρο, όπου θα στηθεί το εργοτάξιο την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Όταν στις αρχές του καλοκαιριού ολοκληρώσαμε τις μελέτες και εντάξαμε με 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΠΑΛ Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παραλίας Αγίας Άννας, ήταν ήδη ένα πολύ σημαντικό έργο.

Σήμερα, στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας, το έργο αυτό είναι πλέον μια απόλυτη ανάγκη για την ανασυγκρότηση του τόπου, τόσο ως άμεση δημόσια επένδυση, όσο και -κυριότερα- ως πεδίο ανάπτυξης και στήριξης ελπιδοφόρων κλάδων της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η Αλιεία και ο Τουρισμός. Έχουμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες και δουλεύουμε για την ταχεία και άρτια ολοκλήρωση!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ένα πολύ καλό νέο που τόσο είχαμε ανάγκη να ακούσουμε για την Αγία Άννα και την ευρύτερη περιοχή είναι γεγονός. Οι προσπάθειες πολλών ετών και η μεθοδική δουλειά των τελευταίων μηνών, μας φέρνουν μια ανάσα πριν την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Άννας.
Ένας ακόμα πυλώνας για τον ισχυρό αλιευτικό στόλο του νησιού μας, αλλά και ένας πνεύμονας για την τουριστική φυσιογνωμία της Αγίας Άννας, παίρνει σάρκα και οστά μέσα από ένα σημαντικό σε προϋπολογισμό και αξία έργο.  Συνεχίζουμε να παλεύουμε, ώστε τα όνειρα των συμπολιτών μας και η αγάπη για τον τόπο τους, να καταφέρουν να αγγίξουν την πράξη».
Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, γιατί ξέθαψε από τα συρτάρια μια μελέτη ξεχασμένη από το 2008. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά, δουλέψαμε μαζί και ανακοινώνουμε σήμερα ότι ξεκινάει ένα έργο, που ήταν όνειρο ζωής για όλους. Το ζητούσαν όλοι, εδώ και 30 χρόνια. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα, που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μετά τη μεγάλη καταστροφή του καλοκαιριού, γιατί μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και άλλες προοπτικές για την τοπική μας οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ