ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08132022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ 2022: ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ

2022: ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ανασυγκρότησης και τα έργα που οφείλει ο νομός να δει

Το 2022 θα είναι για όλη την χώρα προεκλογική χρονιά αφού το 2023 θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές αλλά και οι δημοτικές - περιφερειακές. 
Αυτό σημαίνει ότι σε όλη την χώρα θα υπάρξει οργασμός δράσης ώστε να παραχθεί έργο και να εκτιμηθεί στην κάλπη. 
 
Σε Χαλκίδα και Εύβοια όμως, το 2022 θα είναι μια χρονιά προκλήσεων αφού μετά τις φυσικές καταστροφές του 20 και του 21, εμφανίστηκε η γύμνια ενός νομού, μια γύμνια που οφείλεται στην μακρά εγκατάλειψη του από την κεντρική εξουσία. 
 
Η πόλη της Χαλκίδας έχει μια σειρά από στοιχήματα να υλοποιήσει. Μερικά έργα είναι εμβληματικά με ισχυρό συμβολισμό όπως η Παλαιά Αγορά της Πόλης που επί χρόνια χάσκει στον αστικό ιστό, ένα κουφάρι ντροπής για πόλη του 21ου αιώνα. Ακόμη ο Δήμος οφείλει να ολοκληρώσει την... καταγραφή της περιουσίας του (!), ακόμα και δεκάδων ακινήτων, που άγνωστο γιατί δεν έγινε ποτέ. 
 
Κρίσιμο θέμα για τη νέα χρονιά θα είναι και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), που θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και που εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε από τον Νοέμβριο  του 2020.

Στόχος του Σχεδίου είναι να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου, μέσω της αύξησης των κοινόχρηστων ελεύθερων χώρων που διατίθενται για πεζούς και ποδηλάτες, με προτεραιότητα τις ήπιες μορφές μετακίνησης και τη μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου.

Παράλληλα ένα πλήθος άλλων μικρότερων έργων μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης , ενώ μέγιστη ανακούφιση θα προσφέρει μελλοντικά στο κυκλοφοριακό η παράκαμψη Χαλκίδας που αναμένεται να δημοπρατηθεί.
Στα μεγάλα στοιχήματα της πόλης αλλά και της Εύβοιας είναι η λειτουργία των Υδατοδρομίων και η εκκίνηση εκσυγχρονισμού του Λιμένα Χαλκίδας, με βάση το master plan που επί χρόνια μένει στα χαρτιά.
Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Και περνάμε στο σημαντικότερο στοίχημα του νομού την ανασυγκρότηση του μέσω του εγχειρήματος που προίσταται ο κ. Σταύρος Μπένος. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι μεγάλες αλλαγές στις υποδομές του νομού πρέπει να επεκταθούν και πέραν της Β. Εύβοιας με πρώτο θέμα τους οδικούς άξονες. Μέσα στο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί ΟΛΕΣ οι μελέτες  και υπάρχει η ελπίδα προς το τέλος της χρονιάς να ξεκινήσουν έργα υποδομών.
Θυμίζουμε ότι οι μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα είναι πάνω σε επτά σημεία:  
 

• Ειδικά πολεοδομικά σχέδια.

• Μaster plan για το νέο δάσος.

• Συγκοινωνιακές μελέτες για κρίσιμες υποδομές και δίκτυα

• Μελέτη για το ανθρώπινο δυναμικό και το εργασιακό μέλλον.  

 

• Μελέτη για αγροδιατροφή.

• Μελέτη νέας τουριστικής ταυτότητας.

• Μελέτη για πράσινη ζώνη, ψηφιακό κύμα και χώρο καινοτομίας.

Είναι το πολιτικό προσωπικό του νομού, οι φορείς, τα Συνδικάτα που θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την Εύβοια. Nα μην μείνει ο νομός μόνο στους σχεδιασμούς όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα. Επ΄ αυτού, όλα θα κριθούν το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ