ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ12092022

Παρ, 09 Δεκ 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

Θα χρησιμοποιείται τα παλιό οδικό δίκτυο αν κατασκευαστούν άλλες τέσσερις συμπληρωματικές

 
Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση, ότι η Εύβοια του 2021, είναι ένας αδικημένος νομός στις σύγχρονες υποδομές με κορυφαίο παράδειγμα ασφαλώς, το προσβλητικό για ευρωπαϊκή χώρα οδικό της δίκτυο. 
Αν και η περιοχή απέχει 75 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την άφησαν επί δεκαετίες οδικούς άξονες με τις γνωστές συνέπειες: Αργοπορία για ένα ασθενή, απομακρυσμένοι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί.
 
Η παράκαμψη Χαλκίδας θα είναι το ΠΡΩΤΟ οδικό έργο στην Εύβοια αλλά με βάση τις ανάγκες πρέπει να συμπληρωθεί. Μιλάμε για την πρόσθετη ανάγκη διασύνδεσης των παρακάμψεων Χαλκίδας-Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου που επίσημα και δημόσια, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χαλκίδα. 
 
Ο Βουλευτής Ευβοίας, συμμετέχοντας στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους θεσμικούς παράγοντες στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ξεκαθάρισε ως «είναι απαραίτητο να υπάρξει η κατάλληλη οδική συναρμολόγηση των παρακάμψεων, ώστε οι παρακάμψεις Χαλκίδας-Βασιλικού-Αμαρύνθου-Αλιβερίου να γίνουν λειτουργικές».

 

Ο Θανάσης Ζεμπίλης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προωθήσει στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή την ενοποίηση των τεσσάρων (4) παρακάμψεων, ώστε να αποτελέσουν ενιαίο οδικό άξονα. Ειδικότερα, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν θα είναι πρακτικά εύκολο οι χρήστες της οδού Χαλκίδα - Λέπουρα να κινούνται κάθε τόσο σε παρακάμψεις, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις. 
 
Χαρακτηριστικά, η οδός Χαλκίδα-Λέπουρα είναι 56 χλμ, με τις παρακάμψεις να φτάνουν τα 28,5 χλμ., (παράκαμψη Βασιλικού 7,5 χλμ, Αμαρύνθου 7 χλμ, Αλιβερίου 14 χλμ). 
 
Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλο ρίσκο οι σημαντικοί πόροι που θα επενδυθούν στις παρακάμψεις να μη φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και την αντίστοιχη αύξηση χρηστικότητας, καθώς αρκετοί οδηγοί θα προτιμήσουν να ακολουθήσουν το ήδη υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Γι’ αυτό η διασύνδεση των παρακάμψεων μεταξύ τους με έναν νέο άξονα κρίνεται απαραίτητη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε τον προβληματισμό του στον Πρωθυπουργό, ζητώντας τη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα ενοποίησης των παρακάμψεων. 
 
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
 
Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Θανάσης Ζεμπίλης θα πει: «Το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας είναι ένα τεράστιο έργο που προχωράει με τις παρεμβάσεις κυβερνήσεων ΝΔ. Δε χωρά αμφιβολία ότι το εμβληματικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας και τα άλλα έργα θα προχωρήσουν και θα φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβαθμίζοντας αισθητά το οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια στην Εύβοια. Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαίο να δημιουργηθεί και ένας νέος άξονας ενοποίησης των παρακάμψεων, ώστε όσοι τον διασχίζουν να γλυτώνουν χρόνο και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία».