ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Φιλική στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο η Στερεά

Φιλική στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο η Στερεά

Υπογραφή σύμβασης της Περιφέρειας για ανάπτυξη δημοσίων θέσεων φόρτισης

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) εκπονεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Η εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ είναι βασικό προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών.
 
Έτσι, κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, εντάχθηκε δράση στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 για την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης και ολοκληρώθηκε ήδη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη μειοδότη – μελετητή.
 
Η εκπόνηση του ΣΦΗΟ ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου, που θα καλύπτει τόσο τους μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς – επισκέπτες, σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί. Με την εκπόνηση του πρώτου ίσως Περιφερειακού Σχεδίου στη χώρα, κάνουμε το πιο καθοριστικό βήμα για να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση.
 
»Η Στερεά Ελλάδα είναι η δεύτερη σε έκταση ελληνική περιφέρεια και κατέχει προνομιακή γεωγραφική θέση στο κέντρο της χώρας. Είναι βασικός κόμβος τουριστικής μετακίνησης και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
 
»Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και να ενισχύσουμε παράλληλα την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και να δώσουμε το στίγμα της πράσινης ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ