ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΡΕΧΕΙ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΡΕΧΕΙ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

"Η διαπιστωμένη εγκατάλειψη του νομού πρέπει να τελειώσει" είναι το μήνυμα - Μέχρι τέλος του χρόνου η δημοπράτηση

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποδεχθεί μια πραγματικότητα: Η Εύβοια είναι αδικαιολόγητα ένας νομός σε διαχρονική εγκατάλειψη παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στην πρωτεύουσα και επί δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει κόμματα και των τριών κυβερνητικών χρωμάτων: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι μπορεί η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας να είναι ένα βαλτωμένο έργο που επί ΝΔ ολοκληρώθηκε αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό. Έτσι εντάσσουν γοργά την παράκαμψη Χαλκίδας στα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα εθνικής προτεραιότητας. Στόχος η δημοπράτηση του να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. 
Προσωπικά ο ίδιος ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι υλοποιείται γοργά μια ευρύτερη δέσμη τριών μεγάλων οδικών έργων ύψους 240 εκ. ευρώ, για την ανακούφιση αλλά και ανασυγκρότηση της Εύβοιας, τα οποία είναι η Παράκαμψη Χαλκίδας - Ψαχνών ύψους 150 εκατ. ευρώ, η Παράκαμψη Βασιλικών ύψους 45 εκατ. ευρώ και η παράκαμψη Αμαρύνθου ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος παραδέχεται, ότι η δρομολόγηση του έργου, συνολικού μήκους 25,6 χλμ, εκτός από την αποσυμφόρηση των περιοχών που θα διέρχεται, θα αποτελέσει και ένα ισχυρό συμβολισμό, αφού είναι θα είναι το πρώτο οδικό έργο στο νομό εδώ και πολλά χρόνια. 
Για τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις, πέρα από την πρωτοφανή αδράνεια στο πρόσφατο παρελθόν (δεν είχαν γίνει ούτε οι απαλλοτριώσεις) εξήγησε ότι την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών το βασικό πρόβλημα στην προσπάθεια συγχρηματοδότησης του έργου είναι ότι στο τμήμα από τον Κόμβο της Νέας Λαμψάκου μέχρι την αρχή της Παράκαμψης Ψαχνών έχει επιλεγεί τετράιχνη διατομή (τέσσερις λωρίδες που έχουν νησίδα στην μέση), κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 207 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθιστά μη βιώσιμο το συνολικό έργο.
Tέλος έχει γίνει γνωστό ότι με έγγραφο στις 30 Ιουνίου 2021 και με την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον”, η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, καλεί για την Παρασκευή 09-07-2021 σε διαδικασία διαπραγμάτευσης τους φορείς ADT ΩΜΕΓΑ ΑΤΕ, OBERMEYER HELLAS, ΔΟΜΗ ΑΕ και GTB ΑΝΟΔΟΣ προκειμένου να συνάψει σύμβαση υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθησή της στις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου: “Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών” για την εκπόνηση συμπληρωματικών Ερευνών & Μελετών και την ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης.