ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ06022023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ - ΑΛΙΒΕΡΙ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ - ΑΛΙΒΕΡΙ

Διοικητήριο, Κολυμβητήριο, Αναπλάσεις, Οδικά μπαίνουν σε χρηματοδοτήσεις

Οι υποδομές περιγράφουν τις τοπικές κοινωνίες. Αντίθετα η έλλειψή τους είναι απόδειξη εγκατάλειψης και κακής διαχείρισης. 
Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου  προχωρεί στην ολοκλήρωση μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος και πήρε ομόφωνα σημαντικές στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την π. εβδομάδα.
 
Πρόκειται για έργα που έχουν υψηλούς προϋπολογισμούς κατασκευής και αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτων. Για παράδειγμα ιδιαίτερου συμβολισμού είναι η κατασκευή του κολμβητηρίου  Αλιβερίου, για το οποίο εγκρίθηκαν οι μελέτες και υποβάλλεται πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση ΑΤ 07 «κτηριακό απόθεμα Δήμων». 
 
Πρόκειται για την ανέγερση νέου κλειστού κολυμβητήριου που θα κατασκευαστεί στον Κάραβο (θέση Καπνίση) χωρητικότητας 340 θεατών, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στάθμευσης 30 θέσεων. Προϋπολογισμός έργου: 7.732,876 εκ ευρώ.
 
Άλλο σημαντικό έργο είναι το Διοικητήριο Αλιβερίου. Εγκρίθηκαν οι μελέτες και υποβάλλεται πρόταση για την χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η ανέγερση του νέου Διοικητηρίου Αλιβερίου θα γίνει στην θέση Λιβάδια, εντός του σχεδίου πόλης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 50 θέσεων. Αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για χρηματοδότηση μελετών.
 
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
 
- Βελτίωση επ. οδού Χανίων Αυλωναρίου-Παραλία Κύμης. Τμήμα παράκαμψης Οικισμού Πλατάνας
Το υπό μελέτη έργο αφορά στη βελτίωση της Επαρχιακής οδού Χανίων Αυλωναρίου –Πλατάνα – παραλία Κύμης με παράκαμψη του Οικισμού και την ασφαλή σύνδεση της υφιστάμενης επ. οδού με τον λιμάνι Κύμης. Προϋπολογισμός 1.260.648,55 εκ ευρώ.
 
- Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αλιβερίου τμήμα Κάραβος-Κάμπος
Το υπό μελέτη έργο αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αλιβερίου, στη θέση Κάμπος του δήμου Κύμης Αλιβερίου μήκους 2 χιλιομέτρων. Η βελτίωση έγκειται στην εφαρμογή ενιαίας τυπικής διατομής που να εξασφαλίζει τη συχνή κυκλοφορία οχημάτων και την ασφαλή προσπέλαση πεζών και ποδηλάτων. Προϋπολογισμός: 193.749,98 χιλ.ευρώ.
 
Ακόμη, ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου προχωρά στην σύνταξη και ωρίμανση σημαντικών μελετών για έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και αποτελούν αιτήματα δεκαετιών. Αυτό γίνεται με την αδιάκοπη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Γενικού Γραμματέα, των συνεργατών του δημάρχου αλλά και τη συνεργασία με εξειδικευμένους μελετητές και με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με το μέγεθος των έργων.