ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ

Βγαίνει σε δημοπράτηση ένα σημαντικό έργο υποδομών στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Ένα μεγάλο έργο υποδομών ξεκινά στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, αφού βγαίνει πλέον σε δημοπράτηση το έργο για την ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων ευρύτερης περιοχής Ιστιαίας. 
Πρόκειται για την Β’ φάση του έργου, που περιλαμβάνει τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στην ευρύτερη περιοχή. 
Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ενώ το κόστος του εκτιμήθηκε σε ποσό με ΦΠΑ 16,81 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 13,56 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου και στις 28 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης κατασκευής. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει στις αρχές της χρονιάς, τότε θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» (συγχρηματοδότηση Ε.Τ.Π.Α.). Το έργο αφορά σε:

α) δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 29.214,9μ., 728 φρεάτια επίσκεψης, 7 αντλιοστάσια και τις διακλαδώσεις για τις συνδέσεις των κατοικιών·

β) το έργο του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων που αποτελείται από:

Αντλιοστάσιο, χερσαίο τμήμα μήκους 1.900 μ αποτελούμενο από δίδυμο καταθλιπτικό αγωγό διαμέτρων 2xΦ400, φρεάτιο σύνδεσης με τον υποθαλάσσιο αγωγό, αγωγό μήκους 427μ. (χερσαίο τμήμα 27μ. και υποθαλάσσιο 400μ.) διαμέτρου Φ450, διαχυτήρας μήκους 60 μ. διαμέτρων Φ355-Φ250, σε βάθος τοποθέτησης -25 μ.·

γ) επιθεώρηση και έλεγχο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 10.161,20m, που έχει κατασκευασθεί σε προηγούμενη προγραμματική περίοδο, επισκευή τυχόν φθορών, και ό,τι άλλο απαιτείται (απόφραξη, κατασκευή φρεατίων κ.λπ.) προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέργεια και λειτουργικότητα με τα παραδοτέα της παρούσης Πράξης (ειδικός όρος 3 της Πράξης ένταξης).