ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ Η ΕΥΒΟΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

ΜΟΝΟ Η ΕΥΒΟΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκινά πρόγραμμα τοποθέτησης Σταθμών Φόρτισης - Στόχος οι ιδιοκτήτες 80.000 ηλεκτρικών οχημάτων της Αθήνας να επιλέγουν το νομό μας

Από ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτη η Εύβοια γίνεται σύντομα πρότυπη περιοχή για την ηλεκτροκίνηση ΙΧ ώστε να γίνει τουριστική επιλογή για την γειτονική πρωτεύουσα. 
Οι Δήμαρχοι της Εύβοιας σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη προχωρούν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στο νομό. Ήδη η Ερέτρια ανακοίνωσε ότι ξεκινά τους πρώτους 13 Σταθμούς.
 
Όπως εξηγεί ο Σίμος Κεδίκογλου, που συμμετέχει στην εν λόγω, προσπάθεια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω  από 80.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Αθήνα, που οι ιδιοκτήτες τους δεν ξέρουν προς τα πουν να μετακινηθούν το  Σαββατοκύριακο. 
Με την ένταξη όλων των Δήμων της Εύβοιας στο πρόγραμμα για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και γνωρίζοντας ότι  ανά  30 με 40 χλμ θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν σταθμό φόρτισης, η Εύβοια θα είναι μια μόνιμη επιλογή.
Αυτό σε συνδυασμό με την εγγύτητα με την Αθήνα θα λειτουργήσει ως ένα ακόμα κίνητρο που θα οδηγήσει στην αύξηση  του ρεύματος εσωτερικού τουρισμού προς το νομό.
 
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα για τις Περιφερειακές Ενότητες, οπότε ο κ. Κεδίκογλου, μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό Φάνη επισκέφθηκαν την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και ζήτησαν σε πρώτη φάση  να εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης, στον κεντρικό οδικό άξονα της Π.Ε Εύβοιας
 
Μάλιστα συμπληρωματικά και σε συνεργασία με τον κ. Σπανό ετέθη ένα ακόμη θέμα - για το οποίο ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργό, ο οποίος το αντιμετωπίζει θετικά, - και είναι αυτό του οδοφωτισμού του κεντρικού οδικού άξονα της Εύβοιας τουλάχιστον των πιο επικίνδυνων σημείων για να είναι ασφαλέστερη η κίνηση των οχημάτων τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ