ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ05182022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΨΑΧΝΩΝ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΨΑΧΝΩΝ

"Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο" λέγει το Υπουργείο Μεταφορών σε ερώτηση Ζεμπίλη

Η Εύβοια είναι χωρίς ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου και ελπίζει πως όταν επιτέλους γίνουν οι παρακάμψεις Χαλκίδας και Ψαχνών, θα υπάρξει ένα ντόμινο οδικών έργων τα οποία θα ενισχύσουν και την οικονομία (μεταφορές αγαθών - τουρισμός) αλλά και την κοινωνική καθημερινότητα (π.χ. μεταφορά ενός ασθενούς...).
Πριν δυο χρόνια, διαπιστώθηκε από το τότε αρμόδιο Υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη ότι η παράκαμψη Χαλκίδας δεν μπορούσε ποτέ να προχωρήσει διότι δεν είχαν γίνει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις (!). Εξαγγέλθηκαν αλλά μετά από τόσο διάστημα το έργο είναι πάντοτε στις προθέσεις. 
"Όχι πια" δηλών ει ο κ. Ζεμπίλης ο οποίος με σειρά ερωτήσεων στη Βουλή παρακολουθεί την πορεία της... γραφειοκρατίας και σήμερα μας αποκαλύπτει ότι επιτέλους προχωρά η κήρυξη απαλλοτρίωσης και του τελευταίου εναπομείναντος τμήματος, μήκους 1 χλμ στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου της Χαραυγής.
Όπως αναφέρει αναφέρει ο Θανάσης Ζεμπίλης η εξέλιξη αυτή είναι επίσημη μετά από απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή σε σχετική του ερώτηση. 

Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος των απαλλοτριώσεων θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο προϋπολογισμός του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας, μαζί με τις απαλλοτριώσεις, θα προσεγγίσει τα 250 εκ. ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Εύβοια. 

Ο Βουλευτής Ευβοίας από την πρώτη στιγμή και εκ του σύνεγγυς παρακολουθεί την διαδικασία προετοιμασίας και τεχνικής ωρίμανσης του έργου, ενώ με την αριθμό πρωτοκόλλου 4224/16.2.2021 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης της μελέτης κτηματολογίου και της επικαιροποίησης των τευχών δημοπράτησης. 
Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ευβοίας, «η εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριούμενων ακινήτων και των επικειμένων τους για το κυρίως τμήμα της παράκαμψης Χαλκίδας ολοκληρώνεται και έτσι προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στην δημοπράτηση του έργου. Προς αυτή την κατεύθυνση βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην χαθεί χρόνος και να αποκτήσει επιτέλους η Εύβοια το συντομότερο ένα μεγάλο έργο υψίστης σημασίας που αφενός το έχει ανάγκη και αφετέρου το δικαιούται».