ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10232021

Παρ, 22 Οκτ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Που έχει κολλήσει η γραμμή Καρύστου - Κυκλάδων

Που έχει κολλήσει η γραμμή Καρύστου - Κυκλάδων

Την επίσπευση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες, ζήτησε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από πέρσι η Κάρυστος έχει ενταχθεί στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει καμία απαραίτητη εργασία για την σύνδεση αυτή, που θα έχει πολλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
 
 Όπως λέγεται, το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εργασίες εκβάθυνσης στο λιμάνι της Καρύστου. Η έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα δημιουργήσει προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Νότιας Εύβοιας και επιπρόσθετα, προϊόντα, εμπορεύματα και επιβάτες από τη Νότια Εύβοια θα μεταφέρονται μέσω θαλάσσης προς τα κυκλαδίτικα νησιά δια της άνω αναφερόμενης ακτοπλοϊκής γραμμής και αντίστροφα.
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει στην επιστολή – απάντηση του μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία του εν λόγω διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη την 06/10/2020, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί δεδομένου ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αίτησης αναστολής, την οποία έχει υποβάλει συμμετέχουσα στον διαγωνισμό πλοιοκτήτρια εταιρεία.
 
Σύμφωνα με το έγγραφο του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας Α.Ε., με ενέργειές του το έργο της εκβάθυνσης του λιμένα Καρύστου εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει η εκτέλεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ