ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04142021

Τρι, 13 Απρ 2021 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου να λειτουργεί με ασφάλεια και ταχύτητα για τους δημότες

Ο Δήμος Χαλκιδέων, δημιουργεί σιγά σιγά μια σημαντική παράδοση: Γίνεται μια έξυπνη πόλη. Δηλαδή περνά όλο και περισσότερες δράσεις στο διαδίκτυο απλοποιώντας την ζωή των δημοτών.
Η προσπάθεια του αναγνωρίζεται.
 
Με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ασφάλεια στην εργασία των υπαλλήλων, επεξεργάστηκε, εισήγαγε και εφάρμοσε νέες τεχνικές σε λειτουργίες του και συγκεκριμένα την εφαρμογή διαλειτουργικότητας (API), για την οποία απέσπασε χάλκινη διάκριση στη διοργάνωση “Best City Awards 2020”.
 
Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει την διασύνδεση διαφορετικών βάσεων δεδομένων (δημοσίου) και αυτόματη άντληση στοιχείων για την Εφαρμογή Διαχείρισης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), Δημοτικών Φόρων και Δημοτικών Τελών (Back Office), από την πλατφόρμα δηλώσεων στοιχείων ιδιοκτησίας (τετραγωνικά). 
 
Με αυτό τον τρόπο ο πολίτης επισκέπτεται μόνο ένα σημείο (όπου γίνεται η αίτηση), με προφανή οφέλη για την οικονομία χρόνου και χρημάτων, απλοποιώντας τη διαδικασία με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.
 
Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι, που ο Δήμος Χαλκιδέων διακρίθηκε μεταξύ των ευφυών, βιώσιμων και καινοτόμων πόλεων όλης της χώρας. Αποδεχτήκαμε τις προκλήσεις της φετινής χρονιάς, αναζητήσαμε νέους τρόπους και βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιώντας τα μέσα και τις δυνάμεις του ανθρώπινου δυναμικού μας και πετύχαμε. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό να χρησιμοποιούμε “έξυπνες” εναλλακτικές και να ανοίγουμε νέες απλουστευμένες διαδικασίες, προς όφελος των δημοτών και της ανάπτυξης του Δήμου μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
 
Θυμίζουμε ότι το 2017 στη Χαλκίδα, εγκαταστάθηκαν πιλοτικά «έξυπνα» συστήματα στάθμευσης (Smart Parking), φωτισμού (Smart Lighting) και μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων (Air Quality Monitoring), καθώς και μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισής τους. Το έργο, που υλοποίησαν από κοινού ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS, αποδεικνύει στην πράξη πώς η υιοθέτηση «έξυπνων» τεχνολογιών συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων μιας πόλης.