ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ... ΠΛΟΙΟ

ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ... ΠΛΟΙΟ

Θέμα στη Βουλή:

Η Εύβοια με τους παλαιούς και επικίνδυνους δρόμους, χρειάζεται σημαντικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις που πρέπει να στηρίζονται
Εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων, του κακού οδικού δικτύου και του γεωφυσικού της ανάγλυφου, η Βόρεια και η Νότια Εύβοια βρίσκονται ουσιαστικά σε απομόνωση, με τη μεταφορά των επιβατών και των εμπορευμάτων να γίνεται κυρίως δια θαλάσσης. Πρέπει λοιπόν, να υπάρξει πρόνοια για τις νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, που θα συμβάλουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη νέων τουριστικών τόπων.

Η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες, καθώς και η πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι-Ραφήνα, είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και πρέπει να στηριχθούν δυναμικά.
Η εξαιρετική αυτή περιγραφή που αναφέρεται στη διαχρονική εγκατάλειψη του οδικού δικτύου στο νομό (ούτε ένας σύγχρονος δρόμος) αναφέρθηκε λεπτομερώς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του Σ/Ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Πλακιωτάκη.
Ο κ. Ζεμπίλης, αφού μίλησε για την απαράδεκτη υπάρχουσα κατάσταση,  χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει πέρυσι την Κάρυστο στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο, επιδοτώντας την ακτοπλοϊκή γραμμή Κάρυστος – Άνδρος – Τήνος- Σύρος.
Όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, καθώς επετεύχθη η σύνδεση των Κυκλάδων, μέσω της Εύβοιας, με τις Σποράδες και την Σκύρο, που συνδέονται αντίστοιχα με τα λιμάνια του Μαντουδίου και της Κύμης.
Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πορθμειακή γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα, καθώς αυτή τη στιγμή δεν εκτελούνται δρομολόγια. Όπως σημείωσε, πρέπει να αποκατασταθεί η σύνδεση το συντομότερο δυνατό, καθώς δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής, αλλά και για λόγους υγειονομικής περίθαλψης, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η άμεση μετάβαση στα νοσοκομεία της Αττικής όταν παρίσταται ανάγκη.