ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ11302022

Παρ, 25 Νοε 2022 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ο νομός μας είναι σταθερά στο επίκεντρο κάθε έντονου φαινομένου - Τα πήγαν καλά Περιφέρεια και Δήμοι

Η Εύβοια έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μονίμως πλέον στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων, που κάθε φορά χτυπούν τη χώρα. 
Έτσι και τώρα, ο επονομαζόμενος "Λέανδρος", στο νομό μας είχε τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ωστόσο παρά τα έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία του Νομού μας, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό. Περιφέρεια και Δήμοι έδειξαν ετοιμότητα και ικανότητα.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των φαινομένων, στα τμήματα Ψαχνά-Προκόπι, Στενή-Στρόπωνες, αλλά και σε τμήματα του οδικού μας δικτύου που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παραμένει σε εγρήγορση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ο Φ. Σπανός δήλωσε: "Έχουμε σε ετοιμότητα 35 ιδιόκτητα και περί τα 250 έτοιμα προς μίσθωση εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη.
Επίσης, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 29 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες. Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας".
Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και συναρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Υποδομών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειες, ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ.Ε., παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων και λοιποί), ώστε να επικαιροποιηθεί – επιβεβαιωθεί ο εθνικός συντονισμός των δυνάμεων για το κύμα κακοκαιρίας.