ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι06222021

Παρ, 18 Ιουν 2021 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Εντελώς αποκομμένη δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά - Αίτημα να ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Ταμείο

Η Εύβοια, ενώ απέχει 75 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, είναι ένας νομός που δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου. 
Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι μεγάλες. Η κυβέρνηση έχει βέβαια εντάξει την παράκαμψη Χαλκίδας στα άμεσης προτεραιότητας έργα και θα το προχωρήσει. Ωστόσο, η παράκαμψη δεν αρκεί όσο η Βόρεια Εύβοια, μια περιοχή με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης, είναι στην ουσία αποκλεισμένη από ένα ξεπερασμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Στο θέμα παρεμβαίνει ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ελυμνίων «ΜΑΚΙΣΤΟΣ» που αναφέρει πως είναι σημαντική ευκαιρία το οδικό δίκτυο της Εύβοιας να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Ταμείο και στα χρήματα που θα λάβει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιστολή που έστειλε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας είναι πειστική αναφέροντας μεταξύ άλλων:
- Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας χρειάζεται ένα βασικό οδικό άξονα που να ενώνει την πρωτεύουσα του νομού μας με τη βόρεια άκρη του νησιού μας.
Οι διορθώσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν επικίνδυνες περιπτώσεις (καταπτώσεις και αποκλεισμοί) δεν εξαλείφουν τα βασικά προβλήματα.
- Στη δεκαετία του 80, δεν λύθηκε το πρόβλημα αυτό γιατί οι βουλευτές και οι δήμαρχοι της περιοχής μας δεν συμφωνούσαν αν ο δρόμος θα έπρεπε να γίνει παραλιακός ή μεσογειακός. Στη δεκαετία του 90, υπήρξε αρκετή αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς και βουλευτές παρότι ο τότε Υπουργός Δημοσίων Έργων κος Σουφλιάς είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα ξεκινούσαν οι μελέτες για τους δυο οδικούς άξονες (μεσογειακός Χαλκίδα – Στροφυλιά – Ιστιαία και ο παραλιακός Λίμνη – Ροβιές – Αιδηψός).
- Τώρα έχουμε δύο ακόμα ευκαιρίες υπέρ μας. Πρώτον, όλη η Εύβοια έχει ενταχθεί  στα Ευρωπαϊκά Οδικά Δίκτυα. Δεύτερον, το Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Ταμείο, λόγω της πανδημίας, θα ενισχύσει τις χώρες της ΕΕ. Για τη χώρα μας, αναλογούν περίπου 32 δις.
- Η κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων βασικών τομέων, προτάσσει και τον τομέα Οδικοί Άξονες. Μας δίνεται τώρα η δυνατότητα να παρέμβουμε γρήγορα διεκδικώντας την οριστική λύση του προβλήματος «Οδικοί Άξονες Βόρειας Εύβοιας» ή έστω να ετοιμαστούν οι αντίστοιχες μελέτες.
Ο "ΜΑΚΙΣΤΟΣ" με την παραπάνω παρέμβαση, ζητά από την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να συντονιστούν άμεσα και με την πολιτική συνδρομή των βουλευτών μας, να παρέμβουν στο αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.