ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02062023

Δευ, 06 Φεβ 2023 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Σύμβαση Βιολογικού Καθαρισμού Αλιβερίου

Σύμβαση Βιολογικού Καθαρισμού Αλιβερίου

Ακόμα δυο πολύ σημαντικά έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου ψηφίστηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, η αγροτική οδοποιία του Κάμπου Αλιβερίου και του Πύργου Κύμης προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (άνω των 3 εκ ευρώ) του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου. Για την Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ η βελτίωση-ασφαλτόστρωση αφορά στον Κάμπο Αλιβερίου, περίπου 3,5 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4 μέτρα.
Για την Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ αφορά πάνω από τρία χιλιόμετρα με μέσο πλάτος δρόμου τα 4 μέτρα στις κοινότητες Πύργος, Καλλιανοί, Καλημεριάνοι.
Για την Αγροτική οδοποιία Αλιβερίου και Κύμης ο Αντιδήμαρχος Έργων Ν Μπαράκος τόνισε ότι ήταν ένα έργο που ο δήμος είχε εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονταν σε εκκρεμότητες σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Πλέον ξεπεράστηκαν και το έργο δημοπρατείται άμεσα.
Για την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ ώστε να υποβληθεί άμεσα πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος .
Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ Β. Στρουμπούλης τόνισε ότι ο βιολογικός του Αλιβερίου το 2019 συμπλήρωσε 20 χρόνια από την τελευταία χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους και δεν επιτρεπόταν να χρηματοδοτηθεί ξανά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η ΔΕΥΑΚΑ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχει ωριμάσει και ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και πλέον διεκδικεί την ένταξη του πολύ σημαντικού αυτού έργου.