ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Τα Φράγματα Ψαχνών, Φέρε -Κάμπου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τα Φράγματα Ψαχνών, Φέρε -Κάμπου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη δύο σημαντικών αναπτυξιακών έργων, του Φράγματος των Ψαχνών και του Φέρε – Κάμπου, στο επενδυτικό πλάνο για το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να είναι δυνατή η χρηματοδότησή τους, ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα κατά τη συνάντηση τους.

Πρόκειται-όπως επισημάνθηκε- για δύο σημαντικά έργα, που θα δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο, που θα επιλύσουν αρδευτικά προβλήματα, ενώ θα συμβάλλουν και  στην αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, μειώνοντας το υδατικό φορτίο όταν ο ποταμός «Λήλας» δέχεται μεγάλο όγκο νερού
Στο πλαίσιο των δηλώσεων και του πρωθυπουργού να εξεταστούν σημαντικές εκκρεμότητες του κυβερνητικού έργου σε ό, τι αφορά έργα υποδομής στην Εύβοια μετά και τις  πλημμύρες,που έπληξαν περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας και τους Δήμους Διρφύων –Μεσσαπίων και Χαλκίδας ο κ. Σκρέκας αποδέχτηκε την αναγκαιότητα  ολοκλήρωσης των έργων και της ένταξής τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.
- Το Φράγμα του Φέρε-Κάμπου είναι ένα φράγμα και μία λιμνοδεξαμενή περιεκτικότητας 1.000.000κ.μ., η οποία, όταν ολοκληρωθεί, θα εμπλουτίσει αφενός τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού και αφετέρου θα δημιουργήσει αποταμίευση νερού για τις δύσκολες ημέρες της Σκύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ