ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Να επισπευθούν τα έργα για τις τρεις γέφυρες

Να επισπευθούν τα έργα για τις τρεις γέφυρες

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Εύβοιας Θ. Ζεμπίλη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η πορεία της αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών και συγκεκριμένα των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων και Αφρατίου, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Αυγούστου.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την επίσπευση των τεχνικών έργων στις τρεις γέφυρες, με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλή αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή, διότι το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίστηκε άμεσα ως ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ και εγκρίθηκε η ένταξή του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σύμφωνα με την αναλυτική περιγραφή της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών οι μελέτες αυτές, ανά γέφυρα, θα περιλαμβάνουν: τοπογραφικές μελέτες τοπογραφικές αποτυπώσεις, συγκοινωνιακές μελέτες προμελέτες οδοποιίας και κόμβων, στατικές μελέτες προμελέτη νέου τεχνικού και τοίχων αντιστήριξης, υδραυλικές μελέτες προμελέτη ρέματος, προμελέτη αποχέτευσης– αποστράγγισης ομβρίων, γεωλογικές μελέτες οριστική γεωλογική μελέτη, γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες γεωτρήσεις, εργαστηριακές δοκιμές, έκθεση προγράμματος και αξιολόγησης, γεωτεχνική μελέτη θεμελίωσης τεχνικού, περιβαλλοντικές μελέτες σύνταξη Φακέλου εξαίρεσης από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, Η/Μ μελέτες προμελέτη Ηλεκτροφωτισμού κόμβων και τεχνικού, ΣΑΥ–ΦΑΥ, Τεύχη δημοπράτησης.
Ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται σε 1.176.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ