ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ03042021

Τετ, 03 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Ο δρόμος της δεκαετίας του 50 που "σκοτώνει"

Ο δρόμος της δεκαετίας του 50 που "σκοτώνει"

Όχι άλλα θύματα στην Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας)

Μετά και το άλλο τροχαίο ατύχημα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες που συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στο 21ο χλμ. της Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, κοντά στη διασταύρωση Ελεώνα, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης επαναφέρει στη Βουλή, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών το μείζον ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας), λόγω δημιουργούμενων επικίνδυνων συνθηκών κυκλοφορίας.
Ήδη η απάντηση στην προηγειθείσα ερώτησή του βουλευτή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρεται στη μη υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος.
Στην ερώτησή, ο βουλευτής επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για έναν δρόμο που έχει κατασκευασθεί τη δεκαετία του 1950 ενώ η κυκλοφορία επ’ αυτού είναι δυσανάλογη του πλάτους και της ποιότητας του οδοστρώματος και οι διελεύσεις ανά 24 ώρο υπολογίζονται από 1700 έως 2000 περίπου.
Επίσης επισημαίνει ότι αποτέλεσμα του φόρτου και της συμφόρησης των οχημάτων, σε συνδυασμό με το πλάτος της οδού, είναι να έχουν προκληθεί εκατοντάδες ατυχήματα και μάλιστα πλείστα θανατηφόρα, ενώ σε περίπτωση εντόνων βροχοπτώσεων, τα νερά κατακλύζουν το οδόστρωμα και καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων στο ύψος της πρώτης εισόδου του χωριού Ελεώνας, με κίνδυνο την περαιτέρω απώλεια ανθρωπίνων ζωών, πέραν των άλλων τροχαίων ατυχημάτων.
Κατόπιν αυτών, ζητά εκ νέου από τους αρμόδιους υπουργούς τη χωρίς καθυστέρηση λήψη αποφάσεων προς άμεση διαπλάτυνση και ανακατασκευή της ΠΕΟ Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας), ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.