ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ▶ΟΛΝΕ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ

▶ΟΛΝΕ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ

Τα ξεχασμένα Λιμάνια της Εύβοιας και η ελπίδα να αναπτυχθούν υπό τη σκέπη του ΕΚΠΑ

Η Εύβοια έχει διαχρονικά σημάδια εγκατάλειψης παρά τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Πέραν του αδιανόητου γεγονότος ότι δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου δρόμου - κάτι που κοστίζει πάρα πολύ στην οικονομία της - παρατημένα φαίνεται να είναι και τα λιμάνια της. 
Έρχεται όμως η νέα διοίκηση του ΟΛΝΕ και ξεκινά μια πολυδιάστατη συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ, που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η σημαντική αυτή συνεργασία συμφωνήθηκε στον ΟΛΝΕ, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την π. Πέμπτη. Το ΕΚΠΑ εκπροσώπησε ο Καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, ο Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Τσιτσάκης του ιδίου Τμήματος.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού δράσεις, όπως η πρακτική άσκηση και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών του Τμήματος στον Οργανισμό, οι ομιλίες στελεχών του Οργανισμού στο Τμήμα, η συνδρομή του Τμήματος στις ανάγκες του Οργανισμού σε εφαρμοσμένες μελέτες, σε οργανωτικά και διοικητικά θέματα, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικής του ανάπτυξης, καθώς και στη μεσοσταδιοδρομική εκπαίδευση των στελεχών του.
Υπάρχει και συνέχεια όμως ακόμα πιο σημαντική. Οι δύο φορείς με μελέτες και στοχευμένες  δράσεις τους θα συμβάλλουν, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο Νομό Ευβοίας.
Επιδίωξη είναι η εγκαθίδρυση μίας επωφελούς αμφίδρομης σχέσης, η οποία από τη μια πλευρά θα τονώσει την εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας και τη σταδιοδρομία των αποφοίτων του, και από την άλλη θα συνδράμει ουσιαστικά τον Οργανισμό Λιμένων του Νομού Ευβοίας να υλοποιήσει το σημαντικό στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει για τις δραστηριότητές του στο Νομό Ευβοίας.
Η γόνιμη συνέργεια μεταξύ των δύο μερών μπορεί να είναι η αρχή για την εξάπλωση των συνεργασιών όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία του Νομού Ευβοίας.