ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07052022

Παρ, 01 Ιουλ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Μεγάλο έργο υποδομής αναγκαίο, για την προστασία του περιβάλλοντος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων κατάφερε όχι με δανεισμό αλλά με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και Ταμείου Συνοχής να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου της Αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Ψαχνών (συμπεριλαμβανομένου του χώρου του Πανεπιστημίου), Καστέλλας και Πολιτικών. 
Ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς δηλώνει: "Με υπερηφάνεια παρουσιάζω αυτό το άρτια επιστημονικό έργο, το οποίο αποτελεί θεμέλιο για ένα καθαρό περιβάλλον".

Όπως εξηγεί για τον Δήμο εγκρίθηκαν για την υλοποίηση του έργου πλέον των 18.000.000 ευρώ. Αποτελείται από πολλά επιμέρους έργα, τα οποία υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση τα προσεχή χρόνια.
Πράγματι πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για τους πολίτες και το περιβάλλον που μένει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας θα ωφεληθεί και το περιβάλλον σίγουρα θα αναβαθμιστεί.
Με αφορμή την εξέλιξη του έργου ο κ. Γ. Ψαθάς δημοσιοποίησε ένα ενημερωτικό κείμενο που αναφέρει τα εξής σημαντικά: "... Οι μελέτες, που έγιναν περιλαμβάνουν χωροθετήσεις αντλιοστασίων, και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), υπολογισμούς των διατομών σωλήνων και του βάθους τοποθέτησής τους στο έδαφος, παράμετρους που αφορούν την εισροή και εκροή του λύματος.
Οι μελετητές προσέγγισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να εγκρίνουν την υλοποίηση ενός έργου σύγχρονου, άρτιου και λειτουργικού, όπως επιτάσσει η διεθνής και εθνική νομοθεσία. Αναφορικά με τη θέση της ΕΕΛ, αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, έχει μελετηθεί από όλες τις παραμέτρους, με γεωλογικές μελέτες, υδραυλικούς υπολογισμούς και οτιδήποτε απαιτείται για την άρτια λειτουργία της. Στο χώρο αυτό θα γίνουν έργα οδοποιίας και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Θα κατασκευαστούν γραφεία που θα στεγάζουν το προσωπικό και όλη τη μηχανοργάνωση για την παρακολούθηση του έργου.
Οι μικροπολιτικές που ασκούνται λέγοντας ότι ο χώρος της ΕΕΛ, θα μυρίζει από την πλημμελή επεξεργασία των λυμάτων επ’ ουδενί δεν ευσταθεί. Προφανώς οι συμπολίτες μας έχουν στο μυαλό τους παλιούς εγκαταλελειμμένους και σίγουρα πλημμελώς συντηρημένους βιολογικούς, άλλων πόλεων. Με την υποκατασκευή δική μας ΕΕΛ υπογράφουν όλοι οι συμμετέχοντες επιστήμονες ότι αυτό δεν θα ισχύσει.
Σήμερα αντλιοστάσια λειτουργούν εντός των πολεοδομικών ιστών και δίπλα σε κατοικίες και δεν υπάρχει καμία ενόχληση.
Τα μηχανήματα εξελίσσονται, πιστοποιούνται αν τηρούνται οι προδιαγραφές διεθνώς και δίδονται εγγυήσεις εταιρειών".