ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΛΝΕ

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΛΝΕ

Master Plan, υδατοδρόμια, αξιοποίηση χώρων, συμβολή στον τουρισμό κυρίαρχοι στόχοι για το δίδυμο Μανιάτη - Γεροντίτη

Η νέα διοίκηση του ΟΛΝΕ (Μανιάτης - Γεροντίτης), βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Κατ΄αρχάς  έχει τον έλεγχο όλων των Λιμένων του νομού κάτι σπάνιο. 
Και μόνο το λιμάνι της Χαλκίδας είναι μια αναπτυξιακή πρόκληση .

Η νέα διοίκηση θα βρει θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής και τα οποία έχουν για διάφορες αιτίες καθυστερήσει υπερβολικά να υλοποιηθούν.

Τα βασικά είναι:
* MASTER PLAN λιμανιού Χαλκίδας. Ο λιμένας Χαλκίδας είναι ο σημαντικότερος λιμένας της Κεντρικής Ελλάδας. Αποτελεί σημείο «επαφής» του Νότιου και του Βόρειου Ευβοϊκού και συνδέει ουσιαστικά την Κεντρική Ελλάδα με το Αιγαίο. Περιλαμβάνει μια μεγάλης έκτασης Χερσαία Ζώνη η οποία εκτείνεται εκατέρωθεν του Πορθμού του Ευρίπου τόσο στην Βοιωτική όσο και στην Ευβοϊκή ακτή περιλαμβάνοντας πλήθος λιμενικών έργων, κτιριακών εγκαταστάσεων και ελεύθερων χώρων.
Με το master plan που δεν προσωρά εδώ και χρόνια πρέπει να αλλάξουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης της Χαλκίδας και ευρύτερα του Ευβοϊκού Κόλπου:
   m στη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού για την υποδοχή πρόσθετης τουριστικής ζήτησης, όπως διαπιστώνεται σήμερα, με τη χωροθέτηση νέου  - ευρύτερου τουριστικού λιμένα προκειμένου να δημιουργηθεί μια σημαντική εγκατάσταση εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής με ενιαίο μέτωπο, κατά το δυνατόν πλησιέστερα στα σημεία άφιξης (οδικά, σιδηροδρομικά) καθώς και στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης της Χαλκίδας.
 m στη μεταφορά σε νέα θέση εκτός πόλεως και κατά προτίμηση νοτιότερα της νέας γέφυρας, της εμπορικής λιμενικής δραστηριότητας, με διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων και επιλογή της βέλτιστης με κοινωνικά και τεχνικοοικονομικά κριτήρια.
* ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: Από το 2002 η Ελλάδα προσπαθεί να αποκτήσει Υδατοδρόμια. Στην Εύβοια, τον Δεκέμβριο του 2014 ανακοινώθηκαν πέντε υδατοδρόμια "που θα ξεκινούσας το 2015".Είμαστε στο 2020 και δεν έχει γίνει τίποτε. Δεν έχουν βγεί ούτε οι άδειες, δηλαδή ούτε η γραφειοκρατία δεν ολοκληρώθηκε. Ειδικά για την Εύβοια και Σκύρο, τα 5 Υδατοδρόμια θα προσφέρουν μοναφικά και στον τουρισμός και στην εσωτρική κίνηση επιβατών.
Τα Υδατοδρόμια είναι για Σκύρο, Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό, καθώς και μια τεχνική βάση στην Χαλκίδα.
* ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Η παραχώρηση της παράπλευρης αδρανούς Προβλήτας Θ΄ στο Λιμάνι των πρώην Τσιμέντων Χαλκίδας, πρέπει  να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα έργο κατασκευής και υποδομών ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Η εν λόγω παραχώρηση θα συμβάλει στην ενίσχυση της εθνικής και τοπικής οικονομίας αλλά και στην εξασφάλιση εσόδων στον Οργανισμό.
* ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ παραλιακών μετώπων. Έγινε η αρχή με την εκπόνηση μελέτης. Ποιος αμφιβάλλει ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν αισθητικά υπέρ του περιβάλλοντος και των πολιτών και εν τέλει υπέρ της τουριστικής εικόνας του νομού;
Ο  ΟΛΝΕ οφείλει να προxωρήσει σε αξιοποίηση χώρων, να συμβάλλει στο τουριστικό προϊόν της Χαλκίδας και της Εύβοιας, να αξιοποιήσει το προσωπικό του, να συνεργαστεί αρμονικά με πλήθοςς φορέων και πολλά άλλα. Η πρόκληση είναι μεγάλη.