ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05072021

Παρ, 07 Μαϊ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Ο ΟΛΝΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο ΟΛΝΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Μελέτη ώστε να γίνει ομοιόμορφη, καλαίσθητη, φιλική στο περιβάλλον και τον επισκέπτη

Η Χαλκίδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσά της. Οι παραλίες της συνδέονται με την καθημερινότητα των δημοτών της αλλά και των επισκεπτών και θεωρούνται το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας της. 
Ωστόσο, δεν έχουν γίνει οι πρέπουσες παρεμβάσεις ανάδειξης τους.

Έρχεται ο ΟΛΝΕ και αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να προχωρήσει σε μια πλήρη ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου. Όπως μας αποκαλύπτει ο Πρέδρος του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας Ανδρέας Παπανδρέου, ο ΟΛΝΕ έχει προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης ενιαίου και ομοιόμορφου τύπου κατασκευή στις παραλιακές ζώνες του νομού.
Η ανακοίνωση του Οργανισμού είναι σημαντική και την παραθέτουμε αυτούσια, διότι υπόσχεται διακοπή των άναρχων εικόνων, ομοιομορφία στα καταστήματα, ένταξη στο φυσικό περιβάλλον, σωστή απόδοση στον περιπατητή και πολλά άλλα.
Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Παπανδρέου και έχει ως εξής:
"Ο Οργανισμός λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση των άναρχων, διαφοροποιημένων και πολυποίκιλων κατασκευών στις παραλιακές Ζώνες ευθύνης του όσο και τα χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής της δικαιοδοσίας του στην Εύβοια προχώρησε ως όφειλε βάσει των διατάξεων του Ν. 4504/17 στη σύνταξη μελέτης ενιαίου και ομοιόμορφου τύπου κατασκευής.
Άλλωστε ο Οργανισμός μας ήταν σχεδόν από τους πρώτους που έσπευσε να συμμορφωθεί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο Ν. 4504/17.  Ήταν δε ένα πάγιο αίτημα των περιβαλλοντικών και αυτοδιοικητικών φορέων ο τερματισμός της άναρχης κατάστασης που επικρατούσε στις διαφορετικές κατασκευές των καταστημάτων.
Η συγκεκριμένη μελέτη εγκρίθηκε τόσο από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Εύβοιας όσο και από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η μελέτη με τους διαφορετικούς τύπους ανά χαρακτήρα και θέση της έκτασης ως προς τις εγκεκριμένες οριογραμμές σκοπό έχει τη δημιουργία ενιαίων παραλιακών μετώπων μέσα από την αρμονική τους ένταξη στο φυσικό δομημένο περιβάλλον και στην εξασφάλιση βιοκλιματικής συμπεριφοράς, διασφαλίζοντας συγχρόνως την πρόσβαση για πεζούς και ΑΜΕΑ.
Η εφαρμογή της μελέτης είναι υποχρεωτική για όλες τις υφιστάμενες νέες κατασκευές εντός Χερσαίας Ζώνης του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας και πρέπει να εφαρμοστεί εντός 2 ετών σύμφωνα με τη νομοθεσία. Τυχόν παραβάσεις είτε ως προς τον τύπο της κατασκευής είτε ως προς την έκταση που καταλαμβάνουν θεωρούνται μη νόμιμες και υπεύθυνος θεωρείτε ο εκπρόσωπος του καταστήματος".