ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ03072021

Παρ, 05 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΖΗΤΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΖΗΤΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ο Δήμος αιτείται επισήμως την ένταξη της περιοχής στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ

Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου με επίσημο αίτημα του ζητεί από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), την επέκταση του δικτύου διανομής στο Αλιβέρι και την ένταξη της περιοχής στο πενταετές πρόγραμμα της επιχείρησης. 
Ο Δήμος επισημαίνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ομαλή του ένταξη, υπενθυμίζοντας ότι είναι και ενεργειακός κόμβος.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου υπενθυμίζει ότι ο ΔΕΣΦΑ τροφοδοτεί την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Αλιβερίου με φυσικό αέριο για τη λειτουργία της. Επίσης ότι οι ποσότητες του Φυσικού Αερίου επαρκούν για την τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου. Υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη σημείου εξόδου του Φυσικού Αερίου στο Αλιβέρι.
Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει σχετικά: "...Όπως είναι γνωστό, στο Αλιβέρι κατασκευάστηκαν από τη ΔΕΗ, οι πρώτες δύο (2) λιγνιτικές Μονάδες 40 ΜW η καθεμιά, στη δεκαετία του 1950, και έτσι ενισχύθηκε σημαντικά η προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας.
Η περιοχή σήμερα, βιώνει ακόμα τη Μεταλιγνιτική Περίοδο χωρίς καμία βοήθεια, από τη δεκαετία του 1980. Η περιοχή και πλέον αποτελεί ενεργειακό κόμβο όχι μόνο για τους συμβατικούς σταθμούς Παραγωγής, αλλά και από τις ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας (Αιολική Ενέργεια, φωτοβολταϊκά κ.α.)
Το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, χαρακτηρίζουν το Αλιβέρι ώς Εθνικό Ενεργειακό Κέντρο (Άρθρο 5, Φεκ 299 Α.Α.Π./2019).
Το Αλιβέρι αποτέλεσε το πρώτο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας (1950) και το γεγονός ότι συνεχίζει η περιοχή να είναι από τις πρώτες και με μεγάλη παραγωγή Ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά και από τη μονάδα φυσικού Αερίου, συνδυασμένου κύκλου και εφόσον το Φυσικό Αέριο υπάρχει στο Αλιβέρι και δεν απαιτούνται έξοδα για τη μεταφορά του στην περιοχή αποτελεί σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθεί.
Τα πληθυσμιακά μεγέθη στην περιοχή του Αλιβερίου και του Δήμου Συνολικά έχουν ως εξής:
Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, μόνιμος πληθυσμός 8.986 κάτοικοι
Αλιβέρι-Πρωτεύουσα του Δήμου και της Δ.Ε. Ταμυνέων 5.249 κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Δυστίων 4.818 κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Αυλώνος 4.498 κάτοικοι
Δημοτική Ενότητα Κύμης 7.112 κάτοικοι
Σύνολο Μόνιμου Πληθυσμού Δήμου 28.437 κάτοικοι
Εξυπακούεται ότι σε πρώτη φάση θα διατεθεί το φυσικό αέριο που υπάρχει και αργότερα, όταν θα προχωρήσει η επέκταση του Φυσικού Αερίου θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη περιοχή του Δήμου. Παρακαλούμε επομένως να περιληφθεί στο 5-ετές πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ η δημιουργία δικτύου διανομής στο Αλιβέρι την Δήμος Κύμης – Αλιβερίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ