ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ02252021

Τετ, 24 Φεβ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Ανοίγει σήμερα ο παραλιακός δρόμος Στομίου - Πλατάνας

Ανοίγει σήμερα ο παραλιακός δρόμος Στομίου - Πλατάνας

Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει σήμερα Παρασκευή ο παραλιακός δρόμος Στομίου – Πλατάνας.

Θα δοθούν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας, μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Οι προσωρινές εργασίες αποκατάστασης των βλαβών της οδού που έγιναν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων θεομηνία Ζηνοβία και Ηφαιστίων, που έλαβαν χώρα από 30 Δεκεμβρίου 2019 και 6 Ιανουαρίου 2020 αντίστοιχα, έπληξαν την περιοχή του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου με συνέπεια να κηρυχθεί εν συνεχεία ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ολοκληρώθηκαν χθες.
Οι εργασίες περιελάμβαναν την κατασκευή λιθορριπής κατάντη της οδού στα τμήματα όπου υπήρξαν βλάβες, την ανακατασκευή του επιχώματος της οδού στα σημεία όπου υπήρξαν καθιζήσεις και την κατασκευή αναβαθμών προστασίας στα ανάντη πρανή της οδού στην περιοχή που συνέβη η πτώση βράχου στις 14 Ιανουαρίου.
Στο διάστημα αυτό, από την εκδήλωση των φαινομένων μέχρι και σήμερα δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα νέων καταπτώσεων από το ανάντη πρανές της οδού. Αλλάζει όψη ο δρόμος Στομίου-Πλατάνας, πλεον θα μπορούν οι επισκέπτες και κάτοικοι των περιοχών να διέρχονται με ασφάλεια.
m Εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η επισκευή του δρόμου στο Στόμιο. Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με την παρακάτω ανάρτηση:
"Μόλις εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης με 15.320.000 ευρώ, ολόκληρο το έργο προστασίας του τμήματος Στόμιο – Πλατάνα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Συνοπτικά, περιλαμβάνει τοιχεία αντιστήριξης για τις καταπτώσεις, φρεατοπασσάλους για τα κυματικά φορτία και πλακοσπεπή φορέα (lane cover) για τα πιο κρίσιμα σημεία.
Και τώρα δουλειά. Τρέχουμε να δημοπρατήσουμε!
Υγ.: Ναι, καλά θυμάστε, είχαμε δεσμευτεί για δύο από τις τρεις φάσεις του έργου με 9.000.000 ευρώ. Το πήγαμε λίγο παραπέρα, μη μας παρεξηγήσετε".