ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τέσσερα συν ένα μεγάλα προγράμματα στον σχεδιασμό του Φάνη Σπανού για να αντιμετωπιστούν μεγάλες εκκρεμότητες

Η τεράστια καθυστέρηση που έχει καταγραφεί στο σύνολο των υποδομών της Εύβοιας υπονομεύει την οικονομία της περιοχής αλλά και τις κοινωνικές λειτουργίες της. 
Η Εύβοια είναι π.χ. κυριολεκτικά η τελευταία περιοχή της χώρας που έχει ξεμείνει με οδικό δίκτυο και λιμάνια της δεκαετίας του 60!

Η εν λόγω κατάσταση, υποχρεώνει την Περιφέρεια να στρέψει εδώ το κύριο ενδιαφέρον της και να επιδιώξει με σημαντικές παρεμβάσεις να διορθώσει αλλού ριζικά και αλλού όσο μπορεί αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα.
Για τις προτεραιότητες του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μίλησε με συνέντευξή του, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ο οποίος περιέγραψε κατά σειράν:
- Τα έργα του φυσικού αερίου. Ήδη στην Χαλκίδα αρκετοί δρόμοι δίδουν τη δυνατότητα χρήσης του.  Το φυσικό αέριο κατατάσσεται παγκοσμίως ως μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για θέρμανση, παραγωγή ζεστού νερού και όχι μόνο. Κοστίζει δε φθηνότερα από το πετρέλαιο θέρμανσης (και στη συντήρηση).
- Η ανάπτυξη των λιμένων με πρώτο αυτό της Χαλκίδας. Εδώ έχουμε σχεδιασμούς επεκτάσεων, μεταφοράς δραστηριοτήτων και ένα master plan που δεν έχει ξεκινήσει επί χρόνια να υλοποιείται.
- Τα πέντε Υδατοδρόμια που θα καλύψουν την έλλειψη αεροδρομίου στο νησί, θα μειώσουν θεαματικά διαδρομές σε δεκάδες προορισμούς, θα τονώσουν τον τουρισμό, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Τα Υδατοδρόμια περιμένουν από το 2002!
- Το οδικό δίκτυο που είναι αδιανόητα απαξιωμένο στο 100% των δρόμων μας. Δεν έχει γίνει ούτε η περίφημη παράκαμψη Χαλκίδας που κάθε χρόνο "ξεκινά". Επιπλέον και λόγω συχνών κακοκαιριών, συστηματικά δρόμοι καταρρέουν ή κλείνουν. Τελευταίο παράδειγμα ο κύριος δρόμος προς την Κύμη.
Πέρα από αυτά τα τέσσερα έργα που η Περιφέρεια τα έχει στην πρώτη γραμμή και αφορούν την Εύβοια, ο κ. Σπανός, αναφέρει ένα ακόμη έργο που αφορά τον Ευβοϊκό. Συγκεκριμένα θεωρεί κορυφαίο έργο την εξυγίανση του Ασωπού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε σχέση με τη συνολική πολιτική της Περιφέρειας, ο κ. Σπανός δίδει ιδιαίτερη σημασία, στην ανάπτυξη του Τουρισμού και της Αγροδιατροφής.
Πέρα από την πολιτική εξωστρέφειας (συμμετοχές σε Εκθέσεις, καμπάνιες κ.α.) η Περιφέρεια ετοιμάζει μεγάλες εκδηλώσεις με επίκεντρο τα 2.500 από τη μάχη των Θερμοπυλών φέτος και τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Θυμίζουμε ότι όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο "Ε.Τ." Εύβοια και Στερεά είχαν πολύ μεγάλη άνοδο στην προσέλκυση τουριστών και δαπανών τους.