ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ03042021

Τετ, 03 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ξεκίνησαν μελέτες επί Μπακογιάννη αλλά ούτε ένα έργο δεν έχει προχωρήσει - Δηλώσεις Σπανού στην Κύμη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στη δημοτική ενότητα Κριεζών για το θέμα των κατολισθήσεων στον δρόμο Στόμιο-Πλατάνα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μίλησε για το οξύτατο πρόβλημα του νομού: 
Το άθλιο οδικό δίκτυο που είναι της δεκετίας του 50 και 60.

Ο κ. Σπανός γνώστης της κακής αυτής κατάστασης αναγκάστηκε να μιλήσει για το σύνολο τπυ προβλήματος και όχι μόνο για τον δρόμο - ντροπή προς την Κύμη, λέγοντας: "Κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια, για τα προβλήματα και τις λύσεις του δρόμου Στόμιο Πλατάνα, που οδηγεί στην Κύμη και το λιμάνι της, βρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Άμεσα δρομολογείται η ένταξη και υλοποίηση μεγάλου έργου προστασίας του δρόμου από τη διάβρωση και τις καταπτώσεις.
Προχωράμε μεθοδικά. Με ώριμες μελέτες, ιεράρχηση και συνεργασία φορέων, για να κατακτήσουμε ένα σοβαρό οδικό δίκτυο".
Ωστόσο τα περιστατικά κατάρρευσης του οδικού δικτύου της Εύβοιας είναι μόνιμα Όπως είπαμε, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας το έτος 2020, έχει μόνο δρόμους της δεκαετίας του 50 και του 60, που φυσικά δεν αντέχουν τον σύγχρονο φόρτο κίνησης. Αυτό σημαίνει θανατηφόρα τροχαία, καθυστερήσεις στην τουριστική και κοινωνική μετακίνηση αλλά και μεγάλα κόστη στις μεταφορές και την τοπική οικονομία. Ακόμη και αποκλεισμούς ολόκηρων περιοχων σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.
Ο κ. Μπακογιάννης ως (τέως) Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε εντοπίσει το πρόβλημα του οδικού δικτύου της Εύβοιας -που οφείλεται στην εγκατάλειψη από όλες τις κυβερνήσεις - και ανέθεσε τότε σε ομάδες στελεχών να ολοκληρώσουν διαδικασίες για οδικά έργα, που όμως δεν αρκούν για να διορθωθεί η κατάσταση.  Συγκεκριμένα είχε πει: "Έχουμε ομάδα στελεχών μας που σηκώνουν το βάρος υλοποίησης του σχεδίου που έχουμε για την αλλαγή των συνθηκών στους δρόμους της Στερεάς. Εδώ όμως μιλάμε για την Εύβοια. Για μία ευλογημένη περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλλος που πρέπει να διαθέτει και τις ανάλογες υποδομές...".
Να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο της Εύβοιας έχει 247 χιλιόμετρα "εθνικών" δρόμων, και 840 χιλιόμετρα επαρχιακό δίκτυο από τα οποία τα 620 χλμ. είναι.... δευτερεύον δίκτυο!
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η παράκαμψη Χαλκίδας, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου του νομού, είναι πάντοτε στις εξαγγελίες εκκίνησης, χωρίς ποτέ να ξεκινά.