ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΕΥΡΩ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΕΥΡΩ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αρχές του νέου χρόνου θα υπάρχουν τα χρήματα για να ξεκινήσει - Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Φ. Σπανό

Βρισκόμαστε ένα μόλις βήμα πριν την εκκίνηση του μεγάλου έργου της παρακάμψης Χαλκίδας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος αποκάλυψε πως αναμένεται η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης του, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Πρόκειται για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί τους πρώτους μήνες του 2020. Αυτό ειπώθηκε επίσημα σε συνάντηση του υπουργού με τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Φάνη Σπανό. Ακόμη, όπως είπε, διερευνάται, ενόψει του νέου προγραμματικού έτους η δυνατότητα ένταξης μικρότερων σε προϋπολογισμό, αλλά εξίσου σημαντικών έργων, όπως και η παράκαμψη Βασιλικού στο εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου, ενώ  θα ξεκινήσει σύντομα Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για την Περιφέρεια ύψους 50 εκατ. €.
Ο κ. Σπανός παρουσίασε στον Υπουργό αναλυτικά το σύνολο των μεγάλων έργων υποδομών της Περιφέρειας, κατηγοριοποιώντας τα ως ακολούθως:
• Έργα που έχουν μελετητική ωριμότητα και ζητούν χρηματοδότηση, όπως: Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης, Σύνδεση Διστόμου με Όσιο Λουκά, Ανατολική παράκαμψη Θηβών, παράκαμψη Αράχωβας, παρακάμψεις Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου, Ολοκλήρωση φράγματος Σέτας – Μανικίων, Βελτίωση επαρχιακής οδού Αταλάντη – ΠΑΘΕ – Σκάλα Αταλάντης, Διαγώνιος άξονας Φωκίδας (τμήμα Μπράλος – Άμφισσα και τμήμα Ιτεά – Γαλαξείδι) και ολοκλήρωση Ε.Ο. Αγ. Ευθυμία – Λιδωρίκι (Τσακόρεμα).
• Έργα που μελετώνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και χρειάζονται επίσπευση, όπως ενδεικτικά: Οδικός άξονας Λαμία – Καρπενήσι (2 τμήματα), Μελέτη Σπερχειού στο τμήμα Π.Ε.Ο. Λαμίας Αθήνας – Βίστριζα, Παράκαμψη Δομοκού-Πουρναρίου, Παράκαμψη Αλιβερίου – Λεπούρων, Παράκαμψη Αγίας Άννας, οδικός άξονας Καρπενήσι – Αγρίνιο, Λιμένας Στυλίδας, Διαγώνιος Άξονας Φωκίδας (κόμβος Δελφών – Ιτέα και Γαλαξίδι – Άγιος Νικόλαος), καθώς και Ε.Ο. Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Με τον κ. Υπουργό είδαμε εφ’ όλης της ύλης το χάρτη υποδομών της Στερεάς Ελλάδας, σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και προτεραιοτήτων με γνώμονα τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές του τόπου μας. Με χαρά έλαβα την ανταπόκρισή του στα μεγάλα και μικρά ζητούμενα της Περιφέρειάς μας. Συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη ενεργειών, ώστε έργα που τόσο χρειαζόμαστε και για τα οποία δουλεύουμε χρόνια, να γίνουν επιτέλους πράξη. Δεν προτρέχουμε και δεν πανηγυρίζουμε. Δουλεύουμε σκληρά γιατί όλοι μετριόμαστε στο αποτέλεσμα».
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ