ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ07152020

Τετ, 15 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την πορεία των έργων δικτύου

Η Χαλκίδα περιμένει την πλήρη έλευση του φυσικού αερίου ώστε επιχειρήσεις και νοικουριά να έχουν ενέργεια με φθηνότερο κόστος. 
Το πρόγραμμα του φυσικού αερίου έχει τίτλο «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€, συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην εν λόγω δράση χρηματοδοτικά με ποσό μεγαλύτερο των 20.000.000 €, ενώ ήδη αναπτύσσονται με ταχύτητα οι πιλοτικές συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου των πόλεων της Λαμίας (17 χλμ) και της Χαλκίδας (15χλμ).
Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Χαλκίδα, καθώς και τη δημιουργία σταθμών αποσυμπίεσης στην Άμφισσα και το Καρπενήσι.
Στην Χαλκίδα δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των εξής οδών: Πετρογιάννη, Θ. Καρυστίου, Εύβοιας, Μπέλλου, Μαργαρίτη, Αντιγόνου, Φαβιέρου, Κώτσου, Φαρμακίδου,  Μιαούλη, Βώκου, Κακαρά, Αποστολίδου, Μητροπολίτου Βασιλείου Αφεντάκη, Μπολοβινέβας, Λ.Καραγιάννη, Γρηγορίου Ε, Νηρέως, 25ης Μαρτίου, Χαϊνά, Δαγκλή, Αγγελοπούλου, 7ου Συντάγματος, Ελευθέρου Στρατιώτη, Ιπποκλέους, Αρεθούσης Βώκου, Γαζέπη, Χατζοπούλου, Στύρων, Αλιβερίου.
Τόσο για τους οικιακούς πελάτες όσο και για τους επαγγελματίες, το οικονομικό όφελος μόλις συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου θα είναι τεράστιο.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στο μεταξύ η πορεία του έργου αξιολογήθηκε σε ευρεία τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την π.  Τετάρτη, 20 υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με την παρουσία της ηγεσίας και στελεχών της ΔΕΔΑ και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την πορεία υλοποίηση της έλευσης του φυσικού αερίου στην Στερεά Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής σύσκεψης, η ΔΕΔΑ ολοκληρώνει τη δημοπράτηση της προμήθειας του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ δόθηκε δέσμευση άμεσης υποβολής των τευχών δημοπράτησης προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή, με στόχο στις αρχές του νέου έτους να προχωρήσει και η δημοπράτησή για την κατασκευή των έργων.
Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Το φυσικό αέριο είναι ένα από τα πολύ μεγάλα στοιχήματα που πήραμε στην προηγούμενη θητεία και σήμερα είναι πραγματικά έτοιμο προς υλοποίηση.
Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες, ώστε να περάσουμε άμεσα στη φάση της κατασκευής και να δώσουμε πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις των πόλεων της Περιφέρειάς μας, με άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Παράλληλα, το φυσικό  αέριο θα συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειάς μας, σε πόλεις με καθαρότερη ατμόσφαιρα, αλλά και στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Στερεάς Ελλάδας».