ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Προτεραιότητα η παράκαμψη Χαλκίδας για την κυβέρνηση

Προτεραιότητα η παράκαμψη Χαλκίδας για την κυβέρνηση

Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ και τον Θ. Ζεμπίλη

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πολύωρη σύσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών για τις χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  Δημήτρης Σκάλκος. Ο βουλευτής Εύβοιας  Θανάσης  Ζεμπίλης, ως μέλος της Επιτροπής, έθεσε μεταξύ άλλων, το ζήτημα της παράκαμψης Χαλκίδας, ενός ώριμου έργου που πληροί τις προϋποθέσεις ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έργο αυτό:
Α) Αποτελεί συνέχεια του έργου Χαλκίδας-Σχηματαρίου και συνδετήριο άξονα του ΠΑΘΕ
Β) Συνδέεται με την οδική ασφάλεια, καθώς η διοχέτευση της κίνησης από τον ΠΑΘΕ στο εσωτερικό  οδικό δίκτυο της Χαλκίδας εγκυμονεί κινδύνους και αποτελεί αιτία ατυχημάτων.
Γ) Εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλο τον νομό.
Ο κ. Σκάλκος, απαντώντας, συμφώνησε για την αναγκαιότητα του έργου και διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι ανάμεσα στις κυβερνητικές προτεραιότητες για τα μεγάλα έργα υποδομών βρίσκεται και η παράκαμψη Χαλκίδας.