ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινή διαπίστωση στη συνάντηση Φάνη Σπανού και Δημάρχων - Νοσοκομείο, οδικοί άξονες, λιμάνια στην πρώτη γραμμή

Έργα που έχουν μείνει στις καλένδες περιορίζοντας τη λειτουργία της Εύβοιας και εμποδίζοντας την σύγχρονη ανάπτυξή της, τέθηκαν εκ νέου στο τραπέζι στη συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, με τους Δημάρχους του νομού.
Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, η ωρίμανση – δρομολόγηση των στρατηγικών παρεμβάσεων στον κάθετο και οριζόντιο οδικό άξονα της Εύβοιας, με προτεραιότητα την παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης, τις παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου, Ψαχνών, το τμήμα Ραπταίοι – Πόρτο Λάφια, το τμήμα Λέπουρα – Παραλία Οξυλίθου, όπως και τη συνέχιση των διανοίξεων στο τμήμα Ψαχνά – Προκόπι.
Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις παρεμβάσεις σε λιμενικά έργα, όπως η ολοκλήρωση της γ` φάσης του Λιμένα Μαντουδίου, τα αλιευτικά καταφύγια και βεβαίως ο νέος Εμπορευματικός Λιμένας Χαλκίδας και τα υδατοδρόμια.
Ωστόσο όλα τα παραπάνω έργα έχουν βαλτώσει επί χρόνια και αφορούν την κεντρική εξουσία που τα διαχειρίζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο νομός πρέπει να πιέσει οργανωμένα ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.
Συζητήθηκαν ακόμη, η προετοιμασία της Π.Ε. Εύβοιας για τη χειμερινή περίοδο.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο προσφυγικό, επαναλαμβάνοντας τον ενεργά εποπτικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναλύθηκαν τα θέματα της αναλογικής κατανομής, της εξασφάλισης συνθηκών ασφάλειας και εκπαίδευσης και εν γένει της διατήρησης της ομαλότητας στην τοπική κοινωνία. Από το σύνολο των παρευρισκομένων επισημάνθηκε η ανθρωπιστική διάσταση απέναντι στους λαούς που δοκιμάζονται και η αλληλεγγύη προς τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Ολοκληρώσαμε έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων με τους Δημάρχους της Π.Ε. Εύβοιας, προκειμένου να θέσουμε ξανά τους άξονες που κάνουν τον α` και β` βαθμό να βαδίζει σ` ένα κοινό δρόμο για την πρόοδο των τοπικών μας κοινωνιών. Στο ξεκίνημά μας είναι πολύ σημαντικό να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες των Δήμων, οι οποίες έρχονται να ακολουθήσουν το κεντρικό σχεδιασμό της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Οι οδικοί άξονες της Εύβοιας, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα λοιπά έργα διασύνδεσης και αστικής ανάπτυξης, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.
Έργα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που δημοπρατούνται, σχέδια που γίνονται πράξεις σ` όλη την Περιφέρειά μας».

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην προγραμματισμένη συνάντησή τους παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδιτη και τους  Δημάρχους Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, Διρφύων – Μεσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά, Ερέτριας κ. Γιάννη Δημητρόπουλο, Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπρουνιώτη, Κύμης – Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά, Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο και Σκύρου κ. Νίκο Μαυρίκο, ενώ τηλεφωνική συνεργασία έγινε με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ