ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΜΑΛΒΙΔΕΣ"

Η ΕΥΒΟΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΜΑΛΒΙΔΕΣ"

Η κυβέρνηση προωθεί ταυτόχρονα με fast track 20 Υδατοδρόμια - Είναι και τα πέντε δικά μας;

Οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν την αυλαία στο νότιο Αιγαίο με την υπογραφή σύμβασης για την έναρξη των διαδικασιών δημιουργίας 20 υδατοδρομίων στην περιοχή.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Τάσος Γκόβας, πρόεδρος των Ελληνικών Υδατοδρομίων, μιλώντας για μετατροπή του Αιγαίου σε Μαλδίβες της Ευρώπης ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Χατζημάρκος διαβεβαίωσε ότι  τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η νέα εξέλιξη έγνε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο όπου συμφωνήθηκε η διασύνδεση και των 33 υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, οι αεροδιακομιδές με υδροπλάνα - ασθενοφόρα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, η ανάγκη διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας, καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν.
Σε όλα τα παραπάνω που είναι η Εύβοια, που βρίσκεται μάλιστα απένταντι από την Αττική και τις Κυκλάδες; Θυμίζουμε ότι στην Εύβοια, θα δημιουργηθούν 5  δομές Υδατοδρομίων: στην Β. Εύβοια, στην Καρυστία, στην Κύμη, στην Σκύρο και στην Χαλκίδα, που θα έχουν κύριο του έργου τα λιμενικά ταμεία και τον ΟΛΝΕ.
Θυμίζουμε επίσης ότι υπήρξαν εξαγγελίες από το 2014 για την άδειοδότηση Υδατοδρομίων.
Είναι φανερό ότι το πολτικό προσωπικό του νομού οφείλει να σπεύσει στην κεντρική εξουσία και να απαιτήσει η Εύβοια να ενταχθεί άμεσα στο λεγόμενο σχέδιο "Μαλβίδες".