ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Αδικημένη πρωτοφανώς η Εύβοια αφού επί δεκαετίες δεν έχει γίνει ούτε ένα οδικό έργο στο νησί - Τι ειπώθηκε σε συνάντηση Κεδίκογλου - Κ. Καραμανλή

'Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο... βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Όπως είχαμε επισημάνει, ο νέος Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής δεν είπε λέξη για τις οδικές εκκρεμότητες της Εύβοιας αν και αναφέρθηκε σε άλλες (Πατρών - Πύργου, Βόρειας άξονας Κρήτης, Άκτιο).
Έτσι ήταν ο κ. Σίμος κεδίκογλου που πήγε στο Υπουργείο τον συνάντησε και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης βελτίωσης του οδικού δικτύου της Εύβοιας για να μπορέσει να αναπτυχθεί ισότιμα ο νομός, όπως η υπόλοιπη Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο κ. Κεδίκογλου έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης έργων οδικών υποδομών με πρώτο και κύριο το ζήτημα της παράκαμψης Χαλκίδας, διαπιστώνοντας, ότι τα χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έγινε τίποτα απολύτως όσον αφορά στην προώθηση του έργου, αλλά όλα έμειναν μετέωρα.
Ακόμη, ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, τις πολλαπλές αδικίες που έχει υποστεί η Εύβοια, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει ούτε ένα χλμ δρόμου της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση των οδικών έργων από κοινοτικούς πόρους. 
Την αδικία αυτή κατάφεραν, με την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013, να άρουν, πετυχαίνοντας την ένταξη της Εύβοιας στον οδικό χάρτη της Ευρώπης και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημοπράτηση του πρώτου μεγάλου έργου μετά από τριάντα χρόνια και την Υψηλή Γέφυρα, της παράκαμψης Χαλκίδας, που είχε ανακοινωθεί για την Άνοιξη του 2015. Δυστυχώς, όμως, ενέσκηψε η κυβέρνηση Τσίπρα που απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ, που ήταν και η δεύτερη μεγάλη αδικία.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. παρακολουθώντας την εξέλιξη του έργου και διαπιστώνοντας την καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και τότε πιέσεις, καταθέτοντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας την τήρηση των χρονικών δεσμεύσεων που αφορούσαν στη δημοπράτηση του έργου. Μάλιστα, είχε ακούσει τον τότε υπουργό κ. Σπίρτζη να δηλώνει ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη αδικία εις βάρος της Εύβοιας και ότι το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας ήταν μεγαλύτερης ωριμότητας από αυτό του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επιδιώκοντας την ταχύτερη δυνατόν υλοποίηση του έργου ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή να εξεταστούν οι τρόποι επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών και συμφωνήθηκε τέλη Αυγούστου να προγραμματιστεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Παράλληλα, ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα και ο δρόμος Χαλκίδα-Κύμη που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση του Λιμένα Κύμης, για να γίνει η Κύμη η πύλη της Εύβοιας και της Κεντρικής Ελλάδας στο Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και ταυτόχρονα μία «πύλη» ζωής και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.