ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ05292020

Πεμ, 28 Μαϊ 2020 5pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Το πρόγραμμα Novoville αλλάζει τη λειτουργία της Χαλκίδας

Το πρόγραμμα Novoville αλλάζει τη λειτουργία της Χαλκίδας

O εκσυγχρονισμός των εσωτερικών υπηρεσιών ενός δήμου και η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, στοχεύουν στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και αποτελεί αναμφισβήτητα, ένα καθοριστικό άλμα εξέλιξης στη λειτουργία ενός δήμου. 

Έργα, που εκσυγχρονίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες και τις καθιστούν ψηφιακές, συμβάλλουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών και καταργούν ως ένα βαθμό το πελατειακό σύστημα και την ομηρία των δημοτών (ψήφισέ με να σου κλείσω τη λακκούβα…)

Ο δήμος Χαλκιδέων εφαρμόζει στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities Technologies, το πρόγραμμα Novoville, που έχει σχέση με άμεση αναφορά προβλημάτων και οι πολίτες της Χαλκίδας, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τελευταίας τεχνολογίας υπηρεσίες για την γρήγορη εξυπηρέτησή τους.
Ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά, γνωρίζοντας ότι το απαρχαιωμένο σύστημα λειτουργίας των μέχρι πρότινος υπηρεσιών, αποτελούσε μονόδρομο στον εγκλωβισμού όλων των διαδικασιών, έχει προχωρήσει, επισπεύδοντας τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να έχει στη διάθεσή της και η Χαλκίδα, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και ύπαρξης δημοτών και δημοτικής αρχής.
Με την εφαρμογή Novoville οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα:
– Να αναφέρουν προβλήματα της καθημερινότητας (στο οδικό δίκτυο, στον δημόσιο φωτισμό, ζητήματα απορριμμάτων, βλάβες ύδρευσης -αποχέτευσης κ.λπ) και να ενημερώνονται για την πρόοδο επίλυσης τους.
– Να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις, εκφράζοντας τις απόψεις τους.
– Να βρίσκουν γρήγορα σημεία ενδιαφέροντος όπως ΚΕΠ και λοιπές υπηρεσίες και να πλοηγούνται σε αυτά με ακρίβεια
– Να επικοινωνούν απευθείας με τις δημοτικές υπηρεσίες.
– Να ενημερώνονται για εκδηλώσεις και ανακοινώσεις για τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Novoville είναι μία σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία και ένα εργαλείο στα χέρια των δημοτών, ανά πάσα στιγμή το έχουν στο κινητό τους,  που βελτιώνει την επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες του Δήμου και εντάσσεται μαζί με άλλες εφαρμογές στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου Χαλκιδέων για βελτίωση της ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, ως μέσο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.