ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Κλιμάκια ειδικών επισκέπτονται τις πλημμυρισμένες περιοχές χωρίς ωστόσο να έχει ξεκινήσει η αντιμετώπιση του προβλήματος

Μόνιμη είναι πλέον η καταστροφή στις περιοχές Δοκού, Αγίας Ελεούσας, Λιανής Άμμου αλλά και Έξω Παναγίτσας, αφού τα υπόγεια νερά παρά την καλοκαιρία και την άντληση τους, επιστρέφουν σε μεγαλύτερες ποσόστητες. 
Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν λίμνες, δηλαδή αλλάζει η γεωγραφία της περιοχής.

Στο μεταξύ όπως ήδη έχουμε γράψει, κινδυνεύουν πολλά σπίτια με κατάρρευση αφού είναι βέβαιο ότι το νερό έχει διαβρώσει τα θεμέλιά τους. Ειδικοί καταφθάνουν πάντως στην περιοχή για να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Κλιμάκιο από τεχνικούς του Υπουργείου Υποδομών επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη την Χαλκίδα, για να αποτυπωθεί το εύρος του προβήματος με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές της Αγίας Ελεούσας, του Δοκού, της Λ. Άμμου και της Έξω Παναγίτσας και να προταθούν λύσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες.
Πριν τις επισκέψεις στις συγκεκριμένες περιοχές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη στο Δημαρχείο, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συγκεκριμένες περιοχές της Χαλκίδας, τονίζοντας ότι έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και έχουν καταστραφεί δρόμοι, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες.
Παράλληλα ανέφερε ότι συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων και της ΔΕΥΑΧ προσπαθούν με μηχανικά μέσα να αντλήσουν τα νερά και να τα διοχετεύσουν στη θάλασσα.
Ακολούθησε αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές και πλέον αναμένονται οι προτάσεις των τεχνικών του Υπουργείου Υποδομών, για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.
ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Στο μεταξύ κάθε ώρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς η στάθμη των υδάτων που αναβλύζουν από τη γη ανεβαίνει και καταστρέφει όλο και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις - μόλις οι κάτοικοι αδειάζουν από τα νερά, αμέσως βγαίνει νέο κύμα από τη γη.
Χειρότερη είναι η εικόνα στην περιοχή του Δοκού καθώς δεν υπάρχει καμία έξοδος των νερών, όπως υπάρχει σε Λιανή Άμμο και Αγ. Ελεούσα, και ο δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με δύο αντλίες. 
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αγία Ελεούσα πρόκειται για μια περιοχή βαλτώδη που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης αλλά τώρα με τις βροχοπτώσεις, έχει μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δοκού στο παρελθόν υπήρχε μια φυσική λίμνη, η οποία λόγω των βροχοπτώσεων απέκτησε και πάλι το φυσικό της χαρακτήρα καθώς δεν υπάρχει τρόπος προς το παρόν να εκτονωθούν τα νερά τα οποία αναβλύζουν από το έδαφος.