ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09262020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ" ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ

"ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ" ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ

 

Ζητούν να ενταχθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κινδύνευσε οδηγός σε δρόμο στον Δοκό

Η  Έξω Παναγίτσα ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διαμαρτύρεται για την ενέργεια του Δήμου Χαλκιδέων να την εξαιρέσει από τις περιοχές, που αιτήθηκε να προστατευτούν με αυτό το ειδικό καθεστώς, ώστε να αντιμετωπίσουν το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που επί 40 χρόνια έχει την ευθύνη των πλημμυρικών φαινομένων, που υπονομεύουν τη λειτουργία των περιοχών αυτών αλλά και περιουσίες.

Θυμίζουμε ότι πολλές φορές, οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, δεν μπορούν να βγουν ούτε από τα σπίτια τους. Μιλάμε για τις περιοχές Λιανής Άμμου-Αγ.Ελεούσας και Δοκού, όπου  πλημμυρικό φαινόμενο απειλεί και ζωές. Μάλιστα προχθές το πρωί, οδηγός κινδύνεψε όταν νερά σκέπασαν το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο στον Δοκό και χρειάστηκε να επέμβει η ομάδα Διάσωσης της Αμαρυθνίας  "Άρτεμις", για να τον τραβήξει από το σημείο και να βγάλει και το αυτοκίνητό του. Η κατάσταση με τη γη να αναβλύζει νερό, έχει γίνει πλέον δραματική για τους κατοίκους.
Όπως γράψαμε και προχθές, μετά από... 40 χρόνια, ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, αιτήθηκε με επιστολή του στα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας, να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι περιοχές Λιανής Άμμου – Αγίας Ελεούσας – Δοκού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του πλημμυρικού φαινομένου. 
Ωστόσο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να ενταχθεί και η Έξω Παναγίτσα  εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:
"Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της έξω Παναγίτσας, και συγκεκριμένα της γειτονιάς πρώην (σχολής οδηγών) οδού Σινδωνίας, Καστανιάς, Κρύο πηγάδι, και Μηλιάς. Ο πρώτος λόγος είναι από τα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων, όπου τα σπίτια τους είναι κυριολεκτικά χωμένα μέσα στα νερά, με όλες τις συνέπειες στατικότητας, των κατοικιών τους και θέματα υγείας.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι παρότι η δημοτική αρχή, αιτήθηκε από την περιφέρεια να κυρηχθούν περιοχές σε Έκτακτη Ανάγκη, η περιοχή της Έξω Παναγίτσας είναι εκτός.
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Σύλλογος μας συνεργάστηκε άψογα με την αντιδημαρχία Έργων και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Θανάση Τριανταφύλλου και έγινε έργο βελτίωσης απορροής υδάτων, κάνοντας καθαρισμό του καναλιού με εκσκαφέα, και τοποθετώντας προκατασκευασμένους τσιμεντένιους σωλήνες μεγάλης διαμέτρου.
 Παρατηρούμε ότι σε  όλες τις ανακοινώσεις του Δήμου δεν αναφέρεται καθόλου η Έξω Παναγίτσα. Κάνουμε έκκληση στο Δήμο, να επανέλθει στο αίτημα προς την Περιφέρεια, με την περιοχή μας εντός."