ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04082020

Τρι, 07 Απρ 2020 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Καθημερινά περιστατικά περιγράφουν μια αλήθεια: Είμαστε η τελευταία περιοχή της χώρας χωρίς... δρόμους - Υποχώρησε ο δρόμος και στο Καλαμούδι
 
Στην αρχή έπεσαν μεγάλοι βράχοι στην περιοχή Δερβένι στη Βόρεια Εύβοια,  με αποτέλεσμα να διακοπεί επί ώρες η συγκοινωνία Χαλκίδας - Αιδηψού. Στη συνέχεια υποχώρησε ένα τμήμα δρόμου στο Καλαμούδι Λίμνης. Η διέλευση έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη. Να μην ξεχνάμε επίσης και την περίφημη πινακίδα στον δρόμο που συνδέει τις Ροβιές με τα  Ήλια που έγραφε: "οι οδηγοί προχωρούν με δική τους ευθύνη".

Τι δείχνουν τα δεκάδες περιστατικά κατάρρευσης του οδικού δικτύου της Εύβοιας; Ότι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας το έτος 2019, έχει μόνο δρόμους της δεκαετίς του 50 και του 60, που φυσικά δεν αντέχουν τον σύγχρονο φόρτο κίνησης. Αυτό σημαίνει θανατηφόρα τροχαία, καθυστερήσεις στην τουριστική και κοινωνική μετακίνηση αλλά και μεγάλα κόστη στις μεταφορές και την τοπική οικονομία.
Είναι όντως εντυπωσιακότο γεγονός ότι στην Εύβοια δεν υπάρχει ούτε ένα χιλιόμετρο σύγχρονου οδικού δικτύου. Αλλά είναι μόνο οι δρόμοι; Όχι. δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Β. Εύβοια για τουριστικά τσάρτερς που θα πρόσθεταν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο (δεν θα το θέλουν οι αγρότες;), ενώ όλα τα λιμάνια της Εύβοιας είναι μικρά και ξεπερασμένα.
Ο κ. Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε εντοπίσει το πρόβλημα του οδικού δικτύου της Εύβοιας -που οφείλεται στην εγκατάλειψη από όλες τις κυβερνήσεις - και ανέθεσε σε ομάδες στελεχών να ολοκληρώσουν διαδικασίες για οδικά έργα, που όμως δεν αρκούν για να διορθωθεί η κατάσταση.  Συγκεκριμένα είχε πει: "Έχουμε ομάδα στελεχών μας που σηκώνουν το βάρος υλοποίησης του σχεδίου που έχουμε για την αλλαγή των συνθηκών στους δρόμους της Στερεάς. Εδώ όμως μιλάμε για την Εύβοια. Για μία ευλογημένη περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλλος που πρέπει να διαθέτει και τις ανάλογες υποδομές...". 
Να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο της Εύβοιας έχει 247 χιλιόμετρα "εθνικών" δρόμων, και 840 χιλιόμετρα επαρχιακό δίκτυο από τα οποία τα 620 χλμ. είναι.... δευτερεύον δίκτυο!
Στο μεταξύ είναι το κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Εύβοια. Πάντως η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά, αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις για να αποφευχθούν τυχόν κατολισθήσεις, ειδικά τις νυχτερινές ώρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη.