ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ09222021

Τετ, 22 Σεπ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Σημαντικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης και Αλιβερίου

Σημαντικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης και Αλιβερίου

Ποια έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" από τον Δήμο

Εντάχθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, στον προϋπολογισμό του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οικονομικού έτους 2019, με ποσό 600.000,00 € το έργο  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΚΑΙ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ» του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»


Η αγροτική οδοποιία αφορά στον Κάμπο Αλιβερίου, περίπου 3,5 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4μέτρα και στην περιοχή της Κύμης πάνω από τρία χιλιόμετρα με μέσο πλάτος δρόμου τα 4 μέτρα στις κοινότητες Πύργος, Καλλιανοί, Καλημεριάνοι (χάρτης)
Επίσης υποβλήθηκε πρόταση για ένταξη δυο σημαντικών αθλητικών έργων, του γηπέδου Νεοχωρίου και του γηπέδου πέντε επί πέντε των Αγίων Αποστόλων Πετριών (πάνω από 570 χιλιάδες ευρώ- 440χιλ ευρώ για το Νεοχώρι και 133 χιλ ευρώ για τους Αγίους Αποστόλους) καθώς επίσης και για το έργο του νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης με προϋπολογισμό 800 χιλιάδων ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω θέματα πέρασαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο ενώ τόσο ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς όσο και οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που τοποθετήθηκαν εξήραν τη συμβολή των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητά τους καθώς ο δήμος έχει πάρει χρήματα και έχει δρομολογήσει μια σειρά μεγάλων έργων από όλες τις προσκλήσεις του προγράμματος Φιλόδημος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών είναι ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικό γεγονός που προϋποθέτει εγρήγορση από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες, έτοιμες μελέτες και μεγάλη προεργασία.
Τονίζεται ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου πέρα από τα προαναφερθέντα έργα που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Φιλόδημος μια σειρά από μεγάλα έργα όπως:
-Τηλεμετρία: (Προμήθεια συστήματος ελέγχου διαρροών, εξασφάλισης επάρκειας και ποιότητας ύδρευσης Δήμου Κύμης Αλιβερίου (2.943.104,00 ευρώ)
-Παιδικές Χαρές: Προμήθεια τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων όλης της χώρας (228.000ευρώ)
-Μηχανήματα: προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού(265.000ευρώ)
-Σχολεία: Επισκευή συντήρηση σχολικών κτηρίων και αυλείων χώρων (135.000ευρώ)
-ΧΑΔΑ: Αποκατάσταση 4 ΧΑΔΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου(342.053,42 Ευρώ)
-ΒΙΟΚΑ Αυλώνος : Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και κεντρικών συλλεκτήρων αποχέτευσης Δ.Ε. Αυλώνος (5.000.000 ευρώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ